Vergelijk 2.418.254 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC kondigt Desire 825, 630 en 530 aan

Nieuws HTC kondigt Desire 825, 630 en 530 aan
Door ,

HTC heeft een drietal nieuwe telefoons onthuld op het Mobile World Congress in Barcelona. De drie toestellen vallen in het middensegment en krijgen vooral een focus op audio mee. De toestellen komen in maart en mei naar Nederland.

HTC verraste vriend en vijand door op Mobile Word Congress niet een, niet twee maar drie nieuwe smartphones aan te kondigen. Drie toestellen uit de welbekende Desire-reeks maakten hun opwachting, Het gaat om toestellen die vallen in het hevig beconcurreerde middensegment. In het persbericht maken de HTC Desire 530, Desire 630 en Desire 825 hun opwachting.

HTC Desire 530

De HTC Desire 530 dook al eerder op bij een webwinkel, maar nu is het bestaan ook door HTC bevestigd. Het toestel is, zoals men eerder al vermoedde, bedoeld voor het lagere middensegment. Het toestel heeft een 5 inch scherm met 720p HD-resolutie. De behuizingen worden in zwart en wit geleverd, maar een interessant detail is dat HTC ervoor heeft gekozen speciaal voor deze Desire-reeks een unieke 'bespetterde' behuizing te maken. Dat betekent dat geen enkele Desire hetzelfde is.

HTC Desire 530 HTC Desire 530 speckled

Onder die unieke behuizing zit niet de meest indrukwekkende hardware. De Desire 530 is uitgerust met een Snapdragon 210 processor en 1,5 GB aan werkgeheugen. De camera aan de achterkant heeft 8 megapixel en een led-flitser. Aan de voorkant moet je het doen met 5 megapixel, en ontbreekt ook de flitser. Het interne opslaggeheugen bedraagt 16 GB en kan worden uitgebreid met een microSD-kaartje. Enige andere vermeldenswaardige is dat er, geheel in HTC-traditie, stereo-speakers aan de voorkant zitten.

HTC Desire 630

De HTC Desire 630 is net een stapje omhoog ten opzichte van de HTC Desire 530. Je krijgt hetzelfde 5 inch 720p HD-scherm maar onder de motorkap zit een Snapdragon 400-processor. Die is al wat ouder, maar wel wat sneller dan de 210 uit de Desire 530. Het werkgeheugen is 2 GB groot en de opslagruimte bedraagt ook 16 GB. De Desire 630 komt alleen in dual-sim uitvoering.

Op audio-gebied heeft HTC een verrassing in petto, want het toestel is uitgerust met Hi-Res Audio. Dat doet ons een beetje denken aan die goede oude tijd dat HTC's met Beats werden uitgerust. Uiteraard keert ook het vertrouwde BoomSound terug in deze Desire-reeks. De camera op de achterkant heeft een royale 13 megapixel, maar aan de voorkant moet je het nog steeds stellen met 5 megapixel.

HTC Desire 825

Wat betreft specificaties komt de HTC Desire 825 grotendeels overeen met de Desire 630. Het enige echt noemenswaardige verschil is dat het scherm niet 5 maar 5,5 inch is. De resolutie is met 720p HD hetzelfde gebleven. De batterij is met 2700 mAh niet heel groot, maar zou voldoende moeten zijn voor de gemiddelde gebruiker.

HTC Desire 825 Black Red HTC Desire 825 Black Gold HTC Desire 825 Black Blue HTC Desire 825 White Red

Wat de andere specificaties betreft: je krijgt dezelfde Snapdragon 400 chipset en 2 GB aan werkgeheugen. De interne opslag blijft wederom steken op 16 GB maar ook hier is gelukkig een microSD-slot aanwezig. Net als de andere Desire-toestellen komt de Desire 825 standaard met Android 6.0 Marshmallow, uiteraard met HTC's eigen Sense-skin eroverheen. Er komen dual- en single-sim varianten van de Desire 825, maar we verwachten dat alleen de single-sim naar Nederland komt.

Prijs en beschikbaarheid

De HTC Desire 530 is vanaf volgende maand beschikbaar. Voor welke prijs dat zal zijn is nog niet helemaal duidelijk. Het toestel komt in zwart, wit en het ultrahippe 'micro-splash'-design. De Desire 630 komt voorlopig nog niet naar Nederland, HTC rept er in ieder geval met geen woord over. De Desire 825 heeft een iets langer releaseschema: dat toestel verschijnt pas op de markt in mei. Met dezelfde kleuropties als de Desire 530.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden