Vergelijk 2.379.762 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Features iPhone OS 4.0 op video!

Door ,

Afgelopen vrijdag werd de nieuwe iPhone OS 4.0 gepresenteerd. Deze nieuwe versie heeft interessante nieuwe features, zoals multitask en standaard e-readerapp. GSMinfo verwijst je naar een aantal video's om te laten zien hoe deze nieuwtjes in de praktijk eruit zien.

Apple iPhone OS 4.0De nieuwe iPhone OS 4.0 zal alleen volledig werken op de iPhone 3GS en de nog aan te kondigen iPhone HD. De iPhone 3G krijgt ook een update, maar daar werken een aantal functies (zoals Multi-tasking) niet. Tijdens de presentatie van de nieuwe OS werd duidelijk dat er zo'n 100 nieuwe features zijn toegevoegd. Wij selecteren er vijf die in het oog sprongen. Allen voorzien van een filmpje ter verduidelijking.

1. Multi-tasking

De grootste kritiek op de vorige versie van iPhone OS was het gebrek aan de mogelijkheid tot multi-tasking. Met de nieuwe OS is het mogelijk om verschillende programma's tegelijkertijd te draaien en ertussen te schakelen. Zoals je in de video ziet, kun je tegelijkertijd je navigatiesysteem gebruiken en de weersverwachting checken. Afsluiten van programma's voor het gebruik van een andere app is niet meer nodig.

2. Standaard iBooks app

Met de Apple iPad werd ingezet op het digitaal lezen van boeken, kranten en tijdschriften. Ook de iPhone krijgt de beschikking over een standaard iBooks app. Hierdoor heb je toegang tot een digitale bibliotheek. In deze bibliotheek kun je kiezen uit vele publicaties, van kinderboeken tot wetenschappelijke artikelen. In een aantal gevallen kun je zelfs gratis een kopie van een titel verkrijgen. Een filmpje uit het verre oosten, maar het beeld geeft een goede indruk:

3. Opslaan van apps in mappen

Een andere leuke toevoeging is de mogelijkheid tot het opslaan van apps in mappen. Op deze manier kun je jouw iphone gestructureerder indelen. Je maakt bijvoorbeeld groepen zoals 'games' en 'video's'. De OS herkent automatisch de apps en voorziet de categorie van een naam zoals dat ook in de AppStore gebeurt. Je bureaumap staat dus niet meer helemaal vol, wat het overzicht over je smartphone verbetert. In het onderstaand filmpje is het iPhone-goeroe Steve Jobs zelf die laat zien hoe het werkt.  

4. Verbeterde e-mailfuncties

Heb je meerdere e-mailaccounts, dan heeft iPhone OS 4.0 daarvoor de oplossing. De nieuwe mail-app van het besturingssysteem integreert namelijk al je accounts in een gemeenschappelijke inbox. Ook kun je meerdere schermen tegelijk openen en gemakkelijk switchen tussen de verschillende accounts. Ook worden mails gecategoriseert op threads. Hierdoor kun je gehele mailconversatie overzien. Attachments kunnen geopend worden met apps die je zelf download in de AppStore.

5. Game center

In de Apple Appstore zijn zo'n 50.000 games verkrijgbaar voor je iPhone. Deze games kunnen zoals gezegd voortaan gecategoriseerd worden in aparte mappen. Met het nieuwe social gaming network kun je gemakkelijk vrienden uitnodigen om mee te spelen, ranglijsten bijhouden en ervaringen uitwisselen. Social networking wordt dus samengebracht met mobile gaming. Ook worden indien gewenst automatisch andere gamers geselecteerd om het tegen je op te nemen.

Zoals je ziet heeft Apple weer energie gestoken in haar nieuwe OS, met indrukwekkend resultaat als je het mij vraagt. Het is natuurlijk de vraag hoe de nieuwe features zich op de lange termijn verhouden tot die van de OS-updates van bijvoorbeeld Android en Windows Phone 7. Het nieuwe besturingssysteem is vanaf deze zomer verkrijgbaar voor de iPhone 3GS. Toch hebben sommige ontwikkelaars er al de beschikking over. We zullen de komende periode dus veel nieuwe video's, apps en andere nieuwtjes te horen krijgen. We laten ons verrassen!

Bron: GSMArena

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden