Vergelijk 2.956.156 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Uitrol Android 6.0 update voor Moto E (2015) begonnen

Nieuws Uitrol Android 6.0 update voor Moto E (2015) begonnen
Door ,

Motorola is begonnen met de uitrol van Android 6.0 Lollipop voor de Moto E (2015). Bezitters van de budgetsmartphone kunnen binnenkort aan de slag met de nieuwe software.

De Motorola Moto E (2015) update is vooralsnog alleen beschikbaar in India, maar zal de komende weken in meer landen worden uitgerold. Ook in Nederland zal de update verschijnen, zo maakte de fabrikant eind vorig jaar bekend. De software zal uiteindelijk bijna wereldwijd uitgebracht worden; alleen in de Verenigde Staten zal de software om onduidelijke redenen niet verschijnen.

Android 6.0 introduceert onder andere de Doze-functionaliteit, waarmee het batterijverbruik op stand-by fors beperkt wordt. Daarmee zou de Moto E nog energiezuiniger moeten worden. Ook nieuw in Marshmallow zijn de uitgebreidere app-permissies, waarmee je beter inzicht krijgt in de data die apps op je telefoon kunnen inzien. Tot slot worden Motorola's eigen applicaties bijgewerkt naar de nieuwste versie. 

Budgettoestel

De Moto E is één van de goedkoopste toestellen die een update naar Android 6.0 ontvangt. De smartphone verscheen ongeveer een jaar geleden en is een echt budgettoestel, met een prijs van ommenabij de 100 euro. Daarvoor krijg je een toestel met een 4,5 inch scherm, een quad-core processor en een 5 megapixelcamera. De Moto E werd gelanceerd met Android 5.0.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden