Vergelijk 1.991.571 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony brengt Marshmallow-update begin maart naar Xperia Z5, Z3 Plus

Nieuws Sony brengt Marshmallow-update begin maart naar Xperia Z5, Z3 Plus
Door ,

Als bezitter van een Sony-toestel moest je flink wat geduld hebben. Nu is er voor een tweetal toestellen eindelijk nieuws over een update naar Android 6.0 Marshmallow. Over de andere toestellen uit de Xperia Z-serie is nog niks bekend.

Een select aantal Android-toestellen van Sony krijgt begin maart een update naar 6.0 Marshmallow. Dat zegt althans de Britse tak van Sony op Twitter. De toestellen die de update krijgen zijn niet heel talrijk. Volgens de tweet krijgen alleen de Sony Xperia Z5 en de Sony Xperia Z3+ de update naar Marshmallow mee, alsook de Xperia Z4 Tablet.

Sony Marshmallow update

Sony heeft nog meer updates beloofd, zoals voor de Sony Xperia Z2, Xperia Z3 Compact en Xperia M4 Aqua. Die en enkele andere toestellen uit de Xperia-serie krijgen volgens Sony een update naar 6.0 Marshmallow, maar tot nu toe was bar weinig bekend over wanneer die updates uit zouden komen. Voor bovenstaande toestellen is die duidelijkheid er nu in ieder geval wel.

De vijf beste nieuwe features van Android 6.0 Marshmallow

De vijf beste nieuwe features van Android 6.0 Marshmallow

29 sep 2015 - Google's nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem is flink onder handen genomen om het nóg efficiënter en sneller te maken dan dat Android Lollipop was. In dit artikel licht GSMinfo.nl onze vijf favoriete features voor je uit.

De update naar Marshmallow brengt een aantal interessante features naar Sony's smartphones. Denk daarbij aan features zoals Android Doze, de hernieuwde app-permissies en de ingebouwde ondersteuning voor vingerafdrukscanners. Dat laatste zal alleen handig zijn voor de bezitters van een Xperia Z5-toestel, want eerdere Sony-toestellen beschikten nog niet over een vingerafdruklezer.

Zoals we al eerder zeiden wordt de update voor in ieder geval de toestellen in Groot-Britannië op 7 maart uitgerold. We kunnen het ons moeilijk voorstellen dat het dan nog lang zal duren voordat men in Nederland met de update aan de slag kan.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden