Vergelijk 3.159.106 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung rolt beveiligingsupdate uit voor Galaxy S4 Mini

Nieuws Samsung rolt beveiligingsupdate uit voor Galaxy S4 Mini
Door ,

Sinds het beruchte Stagefright-lek van vorig jaar brengen veel fabrikanten maandelijkse veiligheidsupdates uit voor hun toestellen. Nu heeft Samsung zo'n update uitgebracht voor de Galaxy S4 Mini en de T-Mobile Galaxy S5.

Toen vorig jaar het Stagefright-lek werd ontdekt bleek dat veel Android-toestellen er niet zo rooskleurig voor stonden als het ging om beveiliging. Vrijwel alle Android-telefoons bleken vatbaar voor het lek en veel fabrikanten zagen het dan ook als een signaal om iets te doen aan deze gebrekkige situatie. Onder andere Samsung is hierop begonnen met het maandelijks uitbrengen van beveiligingsupdates om diverse lekken in Android te dichten.

Nu is de Galaxy S4 Mini aan de beurt om zo'n update te ontvangen. Het versienummer van de update bedraagt XXUCPA1 en verhelpt een aantal lekken in Android 4.4 KitKat, de Android-versie waar het toestel op draait. Naast de Galaxy S4 Mini heeft ook de Galaxy S5 een veiligheidsupdate gekregen. In dit geval gaat het alleen om de variant die via T-Mobile is verkocht. Simlockvrije toestellen krijgen de update op een later moment.

Wat Samsungs plannen zijn voor andere, oudere Android-toestellen is op dit moment niet bekend. Het lijkt er op dat de meeste recente toestellen bijgewerkt worden in het kader van veiligheid, maar welke toestellen er nog zullen volgen en wanneer zij bijgewerkt gaan worden is onduidelijk.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden