Vergelijk 2.468.378 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

iPhone OS 4 gepresenteerd

Door ,

Gisterenavond heeft Apple hun nieuwste besturingssyteem iPhone OS 4 gepresenteerd. Hiermee wordt o.a. multitasking mogelijk, in de zomer van dit jaar zou deze versie beschikbaar moeten zijn.

iphone os 4De iPhone 3GS is een van de populairste smartphones aller tijden. Toch kende deze smartphone enkele kritiekpunten, met dit commentaar is Apple aan de slag gegaan en gisterenavond werd het resultaat hiervan gepresenteerd. iPhone OS 4 is een besturingssysteem die talloze verbeteringen in zich heeft t.o.v. de oude versie. Een belangrijk onderdeel hiervan is de mulitaskfunctie.

De grootste kritiek op de iPhone was dat het niet mogelijk is dat meedere functies tegelijk konden worden gebruikt, met dit nieuwe OS is dit allemaal opgelost. Echter, de modere smartphone vandaag de dag kan dit al langer, recent voorbeeld hiervan is de Sony Ericsson Xperia X10. Steve Jobs verklaarde daarom dat Apple niet de eerste maar wel de beste multitaskfunctie heeft. Dit zou vooral komen doordat multitasken op de iPhone minder batterijconsumptie zou vergen dan bij andere smartphones.

Naast multitasken zijn er ook nog andere verbeteringen toegevoegd. Allereerst wordt het nu mogelijk om applicaties in submappen op te slaan, dit zou tot een overzichtelijker menu moeten leiden. Ook komt er een standaard e-readerapplicatie, hiermee kunnen e-books gelezen worden. Het nieuwe OS werkt op de iPhone 3GS en de nieuwe iPhone die waarschijnlijk ook deze zomer uitkomt. Op oudere 3G modellen zal de update maar ten dele werken.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden