Vergelijk 2.027.879 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Meer Apple-apps in de toekomst beschikbaar voor Android'

Nieuws 'Meer Apple-apps in de toekomst beschikbaar voor Android'
Door ,

In de toekomst zouden meer apps van Apple beschikbaar gemaakt moeten worden voor Android. Daarop hintte Apple-topman Tim Cook tijdens een bijeenkomst van het bedrijf. Op dit moment is alleen Apple Music ook beschikbaar voor Android-gebruikers.

In de toekomst gaat Apple wellicht meer eigen apps beschikbaar maken voor het Android besturingssysteem. Op dit moment is alleen Apple Music geschikt gemaakt om te kunnen draaien op systeem van concurrent Google, maar dat zouden er in de toekomst wel eens meer kunnen worden. Bron van deze informatie zijn Apple-medewerkers die bij de besloten bijeenkomst aanwezig waren en hun bevindingen hebben verteld aan website 9to5mac.

CEO van Apple Tim Cook zou tijdens deze zogenoemde Town Hall gehint hebben op een uitbreiding van het aantal Apple-apps voor Android. Cook zou hebben gezegd dat de release van Apple Music voor Android een manier voor Apple was om 'de wateren te verkennen' op de Android appmarkt. Apple Music was dus een testcase, om te zien of het haalbaar was voor Apple om zijn diensten uit te breiden naar de App Store van concurrent Google. 

Apps die het meest voor de hand liggen om een release te krijgen op Android zijn verschillende iClouddiensten, waaronder de agenda, e-mail, notities en herinneringen. Ook een app als iMessage zou een logische stap zijn voor Apple om uit te brengen op Android, maar het meest lucratieve is toch wel de uitrol van Apple Pay naar Android. Deze betaalservice is vooralsnog alleen in Noord-Amerika beschikbaar en is een belangrijke concurrent voor Google Wallet. 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden