Vergelijk 2.563.016 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Vaio ontwikkelt smartphone met Windows 10

Nieuws Vaio ontwikkelt smartphone met Windows 10
Door ,

Vaio, een merk dat ooit van Sony was, heeft een Windows 10-smartphone ontwikkeld. Het toestel heeft middenklasse-specificaties en een strakke metalen behuizing. Het toestel komt vooralsnog alleen in Japan uit, en krijgt de aparte naam 'Phone Biz' mee.

Wie dacht dat fabrikanten zich niet meer zouden wagen aan Windows 10, heeft het mis. Het merk Vaio heeft namelijk een gloednieuwe Windows 10-smartphone ontwikkeld met ondersteuning voor Continuum. Gezien de specificaties valt het toestel ongeveer in het middensegment. Vaio, dat ooit van Sony was maar nu in handen is van een investeringsmaatschappij, is op dit moment niet actief in Nederland. De smartphone zal waarschijnlijk alleen uitkomen in Japan.

Specificaties van de Vaio Phone Biz

De Vaio, die door het leven gaat als Vaio Phone Biz, lijkt te zijn gericht op de zakelijke markt. Het toestel heeft een 5,5 inch scherm met Full HD-resolutie. De processor is een Snapdragon 617 die wordt bijgestaan door 3 GB aan werkgeheugen. Dat moet voldoende zijn om Windows 10 vlot te laten lopen. Ook Continuum wordt ondersteund, dus je kan de Vaio ook gebruiken als desktop.

Vaio Phone Biz

Het toestel heeft een strakke metalen behuizing en dat ziet er prima uit. De naam mag dan wat raar zijn ('Phone Biz'), de hardware is dat zeker niet. De Vaio is een interessant middenklasse-toestel en we vinden het jammer dat het niet naar Nederland komt. Het valt echter nog te bezien hoe verstandig een keuze voor een Windows 10-toestel is in deze tijd. De toestellen gaan hier in Nederland niet bepaald als warme broodjes over de toonbank.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden