Vergelijk 2.487.595 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Microsoft neemt toetsenbordmaker SwiftKey over

Nieuws Microsoft neemt toetsenbordmaker SwiftKey over
Door ,

SwiftKey was een van de eerste en meest prominente toetsenbord-apps voor zowel Android als iOS. Nu heeft Microsoft het bedrijf overgekocht en de vergaarde kennis inzetten in zijn onderzoeksdivisie.

SwiftKey was een van de eerste apps die er naar streefde om het standaardtoetsenbord op Android fors te verbeteren. De nadruk hierbij lag op het voorspellen van welke woorden je eigenlijk bedoelde om er voor te zorgen dat je zo snel mogelijk kon typen. Hiervoor heeft de firma allerlei technologieën ingezet die te maken hebben met kunstmatige intelligentie, waarbij de app op basis van je eerder gebruikte woorden en zinnen een soort profiel samenstelt van hoe jij taal gebruikt. 

Nu heeft Microsoft het bedrijf achter SwiftKey overgekocht voor zo'n 250 miljoen dollar, met name om de kennis die de firma bezit in het gebied van kunstmatige intelligentie. Er lijkt namelijk een grote vraag te zijn naar deze kennis doordat veel bedrijven inzetten op het steeds slimmer maken van hun producten. Microsoft zou zijn nieuwe werknemers dan ook graag inzetten in Microsoft Research, de onderzoeksdivisie binnen het bedrijf. Toch worden de toetsenbord-apps gewoon doorontwikkeld volgens de makers. We hoeven ons dus geen zorgen te maken.

Of dit betekent dat SwiftKey nu ook naar Windows zal komen is op dit moment nog onduidelijk. Ook is het niet helemaal duidelijk wat de plannen voor de app zijn op de langere termijn, maar voor nu lijkt er voor gebruikers nog maar weinig te veranderen.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden