Vergelijk 2.697.028 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nieuwe beveiligingsupdate voor Nexus 6P en 5X uitgerold

Nieuws Nieuwe beveiligingsupdate voor Nexus 6P en 5X uitgerold
Door ,

De verschillende Nexus-smartphones worden vanaf vandaag door Google voorzien van een nieuwe update. Deze beveiligingsupdate biedt bescherming tegen lekken in Android.

De LG Nexus 5X, Huawei Nexus 6P en verschillende andere Nexus-smartphones worden maandelijks voorzien van beveiligingsupdates door Google. De update voor februari rolt sinds vannacht uit, en is inmiddels voor de meeste gebruikers beschikbaar. Mocht je er nog geen notificatie over hebben ontvangen,  dan kun je op de beschikbaarheid controleren door bij de Instellingen naar 'Over de telefoon' te gaan en vervolgens 'Systeem-updates' te kiezen.

De update biedt geen grote nieuwe features, maar voorziet gebruikers wel van de laatste beschermingen. Volgens Google worden er met de update tien problemen aangepakt, waarvan er vijf kritiek kunnen zijn. Zo zou er onder andere een kwetsbaarheid ontdekt zijn die sterk lijkt op de Stagefright-bug van eind vorig jaar. 

De Nexus-smartphones worden altijd als eerste voorzien van nieuwe versies van Android en andere updates. Gebruikers krijgen gegarandeerd bescherming tegen kwetsbaarheden die ontdekt worden. Veel andere Android-gebruikers vallen buiten de boot: heb je geen Nexus, dan krijg je een update pas maanden later of zelfs helemaal niet. Het is nog onduidelijk waneer andere fabrikanten de update uitbrengen voor hun smartphones. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden