Vergelijk 2.392.436 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung brengt update Galaxy A5 (2016), Zoom-smartphones uit

Nieuws Samsung brengt update Galaxy A5 (2016), Zoom-smartphones uit
Door ,

Samsung begint de week wederom met verschillende updates. De Galaxy A5 (2016) ontvangt kort na release zijn eerste update, en de Galaxy K Zoom en S4 Zoom worden voorzien van verbeterde beveiliging.

De Samsung Galaxy A5 (2016) is pas enkele weken in Nederland te koop, maar wordt nu al van nieuwe software voorzien. De update, met versienummer XXU1APA3, is slechts een paar MB's groot. Je krijgt een notificatie als de update klaarstaat voor jouw smartphone. Eventueel kun je zelf op de beschikbaarheid controleren door bij de Instellingen naar 'Software-update' te zoeken.

Volgens de changelog biedt de update verbeterde prestaties en stabiliteit. Ook het geheugenbeheer is aangepakt, waardoor apps zichzelf automatisch afsluiten als ze langere tijd niet gebruikt worden. Tot slot is de A5 (2016) met deze update voorzien van de nieuwste beveiliging voor Android. 

Galaxy K Zoom en S4 Zoom update

Vandaag zijn ook twee oudere Samsung-smartphones aan de beurt voor een beveiligingsupdate. Zowel de Galaxy K Zoom als de Galaxy S4 Zoom, toestellen met een optische zoomlens, zijn voorzien van nieuwe software. Gebruikers krijgen automatisch een notificatie zodra ze de update kunnen downloaden. De Zoom-telefoons krijgen geen nieuwe versies van Android, maar zijn hiermee wel beschermd tegen de Stagefright-bug. Daarmee was het voor kwaadwillenden mogelijk een toestel over te nemen met een MMS'je. 

Consumentenbond sleept Samsung voor de rechter

Consumentenbond sleept Samsung voor de rechter

18 jan 2016 - De Consumentenbond spant volgende maand een kort geding aan tegen Samsung. De organisatie eist dat Samsung duidelijker en beter is in het updaten van zijn smartphones.

De Consumentenbond maakte vorige maand bekend een kort geding tegen Samsung aan te spannen vanwege een gebrekkig updatebeleid. Volgens de bond brengt Samsung te weinig updates uit voor zijn smartphones, en verschijnen ze ook nog eens veel te laat. Daardoor zouden consumenten slecht beschermd zijn tegen kwetsbaarheden in Android. De afgelopen weken heeft Samsung plotseling een groot aantal beveiligingsupdates uitgebracht voor oudere smartphones.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden