Vergelijk 2.465.632 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy S4, Galaxy Core update biedt Stagefright-fix

Nieuws Samsung Galaxy S4, Galaxy Core update biedt Stagefright-fix
Door ,

Samsung heeft wederom een aantal oudere Android-telefoons van een beveilingsupdate voorzien. Zowel de Galaxy S4 als de Galaxy Core zijn nu onder andere beschermd tegen de Stagefright-update.

Zowel voor de Samsung Galaxy Core als de Galaxy S4 is het de eerste grote update in lange tijd. Gebruikers van beide smartphones ontvangen automatisch een notificatie zodra ze de nieuwe software kunnen downloaden. De update lijkt alleen beschikbaar te zijn voor de simlockvrije versies van de toestellen; heb je je smartphone bij de provider besteld dan moet je nog iets langer wachten.

Het gaat voor beide smartphones om een beveilingsupdate. Er worden dus geen nieuwe features aangeboden, maar wel bescherming tegen kwetsbaarheden in Android. Zo wordt onder andere de Stagefright-bug aangepakt. Daarmee was het voor kwaadwillenden mogelijk in te breken op je toestel door je een MMS te sturen. De bug werd in augustus vorig jaar al ontdekt, maar nog altijd zijn veel Android-smartphones er niet tegen beschermd. 

Consumentenbond

Vorige week rolde Samsung ook al updates uit voor ruim een dozijn oudere smartphones. Vermoedelijk zijn de plotselinge updates een reactie op het kort geding van de Consumentenbond. De bond besloot onlangs naar de rechter te stappen om Samsung aansprakelijk te houden voor een gebrekkig updatebeleid. Volgens de bond zou Samsung al zijn smartphones minimaal twee jaar moeten voorzien van beveiligingsupdates, iets wat maar zelden gebeurt. 

Consumentenbond sleept Samsung voor de rechter

Consumentenbond sleept Samsung voor de rechter

18 jan 2016 - De Consumentenbond spant volgende maand een kort geding aan tegen Samsung. De organisatie eist dat Samsung duidelijker en beter is in het updaten van zijn smartphones.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden