Vergelijk 2.380.788 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG gaat problemen met opstartloop G4 verhelpen

Nieuws LG gaat problemen met opstartloop G4 verhelpen
Door ,

Sommige LG G4-toestellen kampen met een lastig probleem: het toestel zou blijven hangen in het opstartproces. LG heeft nu beloofd dat het de toestellen kosteloos gaat repareren. Het zou gaan om een hardwarematig probleem.

De LG G5 is in aantocht. Over niet al te lange tijd zal de LG G4 definitief in de lijst met voormalige toptoestellen belanden. Toch weerhoudt dat LG niet van het verhelpen van een probleem met de LG G4, en gelukkig maar. Het toestel wordt namelijk geplaagd door een nogal irritant probleem: het kan in een zogeheten opstartloop belanden. Dat betekent dat het toestel blijft hangen in het opstartscherm, omdat het de hele tijd bezig is met opnieuw opstarten. Verschillende gebruikers hadden hier last van, al is niet bekend hoe groot het probleem precies is.

Erkenning van het probleem

LG heeft het probleem erkend en gezegd dat het hier geen software-probleem betreft. Het probleem wordt toegeschreven aan loose contact between components; een los contactje dus. We verzinnen het niet. De telefoonbouwer heeft bekendgemaakt dat iedereen zijn toestel gratis kan laten repareren als het met dit probleem kampt. Dat is een geruststelling voor mensen die met het probleem kampen.

De LG G4 was tot nu toe redelijk vrij van problemen. Dat kwam ook omdat LG bij zijn toptoestel had gekozen voor de Snapdragon 808-chipset. Die werd, in tegenstelling tot de 810-chipset, niet geplaagd door oververhittingsproblemen. Als binnenkort de LG G5 uitkomt zal dat toestel worden uitgerust met de nieuwste generatie Qualcomm-chipsets, die hopelijk het oververhittingsprobleem hebben opgelost. Naar verwachting zal het nieuwe toestel op 21 februari worden aangekondigd.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden