Vergelijk 2.987.877 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Microsoft brengt kleine firmware-update uit voor Lumia 550

Nieuws Microsoft brengt kleine firmware-update uit voor Lumia 550
Door ,

Microsoft heeft stilletjes een update voor de Lumia 550 uitgebracht. Het installeren van de update is echter niet eenvoudig en komt niet zonder offers: je moet je telefoon compleet wissen voordat je hem kan installeren. Er is ook niet bekend wat er verandert met de update.

Zonder er ruchtbaarheid aan te geven heeft MIcrosoft een kleine update beschikbaar gemaakt voor de Lumia 550. Het toestel heeft al Windows 10 Mobile, en daar verandert ook niks aan. De update verhoogt de firmwareversie van 15461.48007 naar 15503.21007. De update is echter niet te installeren via de reguliere manier, namelijk door hem op je toestel te downloaden (over-the-air/OTA). Dat zal waarschijnlijk binnenkort wel het geval zijn.

Onduidelijke update

Vooralsnog moeten gebruikers echter gebruik maken van de officiële toestelherstel-tool genaamd Windows Device Recovery Tool. Dat is verre van ideaal, omdat je daardoor ook je toestel moet resetten. Dat betekent dus dat je al je gegevens kwijt bent. Aangezien er nergens wordt vermeld wat de update precies verandert, is dat nogal een vergaande beslissing waarvan het voordeel niet echt duidelijk is.

Dat we niet weten wat er is veranderd, komt omdat MIcrosoft de update ook niet officieel heeft aangekondigd. Het ligt voor de hand dat zodra het bedrijf dat doet, de update ook OTA uitgerold zal worden. Dan weten we wellicht ook wat er precies verandert. De mensen die er geen probleem mee hebben dat de update al je persoonlijke gegevens op de Lumia 550 wist, kunnen terecht bij de Windows Device Recovery Tool.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden