Vergelijk 2.469.122 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Microsoft rolt Windows 10-update uit vanaf 17 maart'

Nieuws 'Microsoft rolt Windows 10-update uit vanaf 17 maart'
Door ,

Microsofts uitrol van een Windows 10-update voor Windows Phone 8.1-telefoons lijkt vanaf morgen eindelijk van start te gaan. De uitrol was al meerdere keren uitgesteld.

Consumenten met een Windows Phone 8.1-toestel werd vorig jaar beloofd dat hun toestel op korte termijn een gratis update naar Windows 10 zou krijgen. Die nieuwe software zou oorspronkelijk in december worden uitgerold, tegelijkertijd met de introductie van de eerste Windows 10-smartphones. Maar hoewel de Lumia 950 en Lumia 550 inmiddels al in de winkels liggen, laat de update nog op zich wachten.

Volgens Evan Blass, een doorgaans betrouwbare insider, zal de definitieve versie van de update vanaf morgen wereldwijd uitgerold worden. Microsoft zou de Windows 10-update op 17 maart presenteren. Het bedrijf had eerder nog gehoopt op een release in februari, maar uiteindelijk bleek er toch meer tijd nodig om de software gebruiksklaar te maken. Microsoft zelf heeft de uitrol nog niet bevestigd.

Krijgt mijn Lumia een Windows 10 update?

Ook is nog onduidelijk welke smartphones er precies een update naar Windows 10 zullen ontvangen. Vorig jaar liet Microsoft nog weten dat alle smartphones met Windows Phone 8.1 de nieuwe software zouden ontvangen, maar dat werd later afgezwakt. Toestellen die niet krachtig genoeg waren zouden een kleinere update krijgen met slechts een beperkt aantal nieuwe features. Ook dat plan leek later te sneuvelen. Welke toestellen wanneer de software ontvangen zal vermoedelijk morgen duidelijk worden.

Windows 10 is de nieuwste versie van Microsofts mobiele besturingssysteem. Met de nieuwe software brengt Microsoft de mobiele en desktopversie van Windows dichter bij elkaar. Het wordt voor ontwikkelaars makkelijker om een applicatie uit te brengen voor meerdere platformen. Ook heeft Microsoft het design van Windows vernieuwd en verfrist. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden