Vergelijk 2.843.987 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Meer Samsung-smartphones ontvangen Stagefright-fix

Nieuws Meer Samsung-smartphones ontvangen Stagefright-fix
Door ,

Wederom heeft een fors aantal Samsung-smartphones een beveiligingsupdate ontvangen. Deze moet de toestellen beschermen tegen de Stagefright-bug en andere kwetsbaarheden in Android.

Nederlandse bezitters van de Samsung Galaxy S4 Mini Value Edition ontvangen sinds vannacht meldingen dat er een beveilingsupdate klaarstaat voor hun smartphone. Ook de Galaxy J1, de Galaxy Note 3 Neo en de Galaxy Core 2 zijn de afgelopen 24 uur van vernieuwde beveiling voorzien. Voor de Samsung Galaxy Grand Prime wordt zelfs een uitgebreide update naar Android 5.0.2 Lollipop uitgerold.

Stagefright

Zodra de update klaarstaat voor jouw smartphone krijg je automatisch een notificatie. Na installatie zou het toestel voorzien moeten zijn van de nieuwste beveiliging. Gebruikers zijn daarmee onder andere beschermd tegen de Stagefright-bug, die eind augustus vorig jaar ontdekt werd. Daarmee is het voor kwaadwillenden mogelijk om op elk (onbeschermd) Android-toestel in te breken door een MMS'je naar een gebruiker te versturen.

Hoewel de Stagefright-bug bijna een half jaar geleden ontdekt werd, waren veel smartphones tot voor kort nauwelijks beschermd. Google rolde al snel een bugfix uit, maar veel fabrikanten brachten die update niet uit voor al hun smartphones. 

Consumentenbond

De Consumentenbond kwam eind vorig jaar in actie, en riep fabrikanten op tot verbeteringen. Begin deze week maakte de bond bekend een kort geding tegen Samsung aan te spannen omdat het Koreaanse bedrijf een gebrekkig updatebeleid zou hebben. 

Samsung zei aanvankelijk het kort geding te betreuren. De fabrikant liet weten meer te zien in een constructief overleg met de bond. Sindsdien is er voor een groot aantal kleinere Samsung-smartphones een update uitgerold die ze alsnog voorziet van de nieuwste beveiling. Vermoedelijk hangen de plotselinge updates samen met het kort geding.

Consumentenbond sleept Samsung voor de rechter

Consumentenbond sleept Samsung voor de rechter

18 jan 2016 - De Consumentenbond spant volgende maand een kort geding aan tegen Samsung. De organisatie eist dat Samsung duidelijker en beter is in het updaten van zijn smartphones.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden