Vergelijk 2.694.849 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung rolt update uit voor Galaxy S5 Neo, Xcover 3 en meer

Nieuws Samsung rolt update uit voor Galaxy S5 Neo, Xcover 3 en meer
Door ,

Een groot aantal Samsung-smartphones wordt vandaag plotseling voorzien van beveilingsupdates. Het gaat om smartphones die voorheen niet of nauwelijks zijn bijgewerkt.

Samsung is begonnen met de uitrol van een groot aantal beveilingsupdates voor zijn Android-smartphones. Bezitters van de Samsung Galaxy S5 Neo, Galaxy Xcover 3, Galaxy Core Prime, Galaxy Trend 2 en de Galaxy Grand Neoontvangen als het goed is vandaag meldingen dat er nieuwe software voor ze klaar staat. De kans is groot dat andere 'minder bekende' Samsung-smartphones de komende dagen zullen volgen. 

Helaas bieden de updates geen grote nieuwe verbeteringen, en worden de toestellen ook niet bijgewerkt naar de nieuwste versie van Android. Wel zorgen ze voor volledige bescherming tegen de Stagefright-bug en andere kwetsbaarheden. Met Stagefright was het voor kwaadwillenden mogelijk je smartphone over te nemen door je een MMS te sturen. De bugfix die Samsung vandaag uitrolt zorgt ervoor dat die zwakke plek verdwijnt. 

Consumentenbond

De plotselinge updates lijken haast een reactie te zijn op het kort geding dat de Consumentenbond gisteren tegen Samsung aanspande. Volgens de bond is Samsung laks in het updaten van zijn smartphones, waardoor veel toestellen op verouderde software lopen. Daardoor zouden ze niet adequaat beschermd zijn tegen lekken en kwaadwillenden. Of het kort geding en de plotseling updates daadwerkelijk gelinkt zijn is onbekend. 

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden