Vergelijk 2.437.899 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nieuwe app vertelt Windows 8.1-gebruikers of ze Windows 10-update krijgen

Nieuws Nieuwe app vertelt Windows 8.1-gebruikers of ze Windows 10-update krijgen
Door ,

Microsoft heeft een app uitgebracht waarmee je kan zien of jouw Lumia in aanmerking komt voor een update naar Windows 10. Het nieuwe mobiele besturingssysteem heeft wel een paar hardware-vereisten, waardoor sommige Lumia's buiten de boot vallen.

Er is nogal wat onduidelijkheid over de update naar Windows 10 die veel Lumia-toestellen nog te wachten staat. Ten eerste is het niet helemaal duidelijk welke toestellen nou precies de update krijgen. Ten tweede is het niet helder wanneer de updates precies zullen worden uitgebracht. Tenslotte is ten derde onduidelijk hoeveel vrije ruimte een toestel nodig heeft om de update naar Windows 10 te kunnen installeren. Deze drie onduidelijkheden pakt Microsoft aan met een nieuwe app, genaamd Upgrade Advisor. De app is nog wel in beta, dus niet alle gebruikers kunnen de app installeren.

Vereisten voor Windows 10

De app laat zien of je telefoon in aanmerking komt voor een update naar Windows 10. Daarnaast vertelt de app je of je die update meteen kan installeren of dat je eerst nog ruimte moet vrijmaken op je toestel, of een update moet downloaden. De vereisten voor de update naar Windows 10 zijn op dit moment als volgt:

  • Minimaal 8 GB aan opslagruimte
  • 1,5 GB vrij voor installatie
  • Lumia Denim geïnstalleerd (versienummer 8.10.14219.341 of hoger)

De app doorloopt deze stappen stuk voor stuk, en vertelt je dan of je toestel geschikt is voor Windows 10 of niet. Vooralsnog worden er een aantal Lumia's genoemd die de update in ieder geval krijgen, maar deze lijst is niet exlusief. Andere Lumia's kunnen dus ook nog een update naar Windows 10 krijgen, zolang ze aan bovenstaande eisen voldoen.

Windows 10 Lumia list

(via)

 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden