Vergelijk 2.585.542 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony rolt Xperia C4 en C5 Ultra Android 5.1 update uit

Nieuws Sony rolt Xperia C4 en C5 Ultra Android 5.1 update uit
Door ,

Sony is begonnen met de uitrol van een Android 5.1 Lollipop update voor twee mid-end smartphone. Beide toestellen krijgen op een later moment ook nog een Android 6.0 update.

De Android 5.1 Lollipop update wordt sinds dit weekend wereldwijd uitgerold voor zowel Sony's Xperia C5 Ultra als de Xperia C4. Omdat het om een geleidelijke update gaat, kan het enkele weken tot maanden duren voordat de update in Nederland beschikbaar is. Je krijgt automatisch een notificatie zodra de update voor jouw toestel beschikbaar is. Wel kun je handmatig controleren door bij 'Instellingen' naar 'Over toestel' te gaan en vervolgens 'Software-update' te kiezen.

Sony is rijkelijk laat met de nieuwe software. Android 5.1 Lollipop werd in februari 2015 uitgebracht door Google. De Xperia C4 verscheen in de zomer van 2015 nog met Android 5.0, de C5 Ultra had diezelfde 'verouderde' software en werd in september in Nederland uitgebracht. Android 5.1 biedt verschillende kleine verbeteringen, die ervoor moeten zorgen dat Android soepeler en energiezuiniger loopt.

Android 6.0 update

Het is overigens niet de laatste update voor de twee mid-end smartphones. Sony maakte in oktober vorig jaar bekend dat beide smartphones een update naar Android 6.0 Marshmallow zullen ontvangen. Wanner die update verschijnt is nog onbekend. Marshmallow is inmiddels ook al meerdere maanden beschikbaar, maar de hoop is dat Sony niet weer haast een jaar laat verstrijken voor het de nieuwe software uitrol. 

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden