Vergelijk 3.037.593 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

T-Mobile maakt 4G+ beschikbaar in Nederland

Nieuws T-Mobile maakt 4G+ beschikbaar in Nederland
Door ,

T-Mobile is begonnen met de uitrol van 4G+ op zijn mobiele netwerk. De snellere vorm van 4G zou vanaf eind deze zomer landelijk dekkend moeten zijn.

Bij T-Mobile bieden ze pas sinds eind vorig jaar een landelijk dekkend 4G-netwerk aan. De Nederlandse provider zit echter niet stil, en zegt zijn netwerk de komende maanden verder te verbeteren. Vanaf vandaag activeert het bedrijf 4G+ op alle plekken waar het 4G aanbiedt via de 900 MHz en 1800 MHz frequentiebanden. Die eerste stap zou woensdag voltooid moeten zijn.

Vervolgens zal het nog tot eind deze zomer duren voor 4G+ bij T-Mobile landelijk dekkend is. Het bedrijf zal de komende maanden geleidelijk de frequentieruimte voor 2G op 900MHz terugbrengen, waardoor er meer ruimte is voor 4G. Zodra dat lukt kan ook direct 4G+ uitgerold worden. KPN en Vodafone bieden al langer 4G+ aan in grote steden, maar zeggen voorlopig ook geen landelijk dekkend netwerk te hebben. 

Hoe snel is 4G+? Alles over sneller mobiel internet

Hoe snel is 4G+? Alles over sneller mobiel internet

10 nov 2015 - 4G+ is in opmars in Nederland. Maar wat is nou precies het nut van deze nieuwe netwerktechnologie? We zetten de voordelen van 4G+ voor je op een rijtje, en bekijken welke providers nu al bezig zijn met het uitrollen van het snellere 4G. Ook kijken we naar de eerste 4G+-smartphones die het ondersteunen.

Met 4G+ zijn hogere downloadsnelheden mogelijk dan met gewoon 4G. Waar 4G maximale downloadsnelheden van 150 Mbps biedt, wordt met T-Mobile nu maximaal 225 Mbps gehaald. In de toekomst zijn zelfs nog hogere snelheden mogelijk met 4G+. Het gaat echter wel om theoretische snelheden: in de praktijk ligt de snelheid lager, hoewel er nog steeds verschil zit tussen 4G en 4G+.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden