Vergelijk 2.392.436 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy Ace 4 update beschermt tegen Stagefright

Nieuws Samsung Galaxy Ace 4 update beschermt tegen Stagefright
Door ,

Een nieuwe update voor de Samsung Galaxy Ace 4 moet beschermen bieden tegen de Stagefright-bug. Het is de eerste grote update voor het budgettoestel sinds zijn release.

Met de Samsung Galaxy Ace 4 update is het toestel beschermd tegen een van de grootste kwetsbaarheden in Android. De Stagefright-bug werd in augustus vorig jaar ontdekt, en maakt het voor kwaadwillenden mogelijk je toestel over te nemen. Fabrikanten brengen sindsdien updates uit voor een groot aantal toestellen om bescherming te bieden, maar bijna een half jaar later zijn veel toestellen nog altijd onbeschermd.

De update voor de Galaxy Ace 4 heeft als versienummer XXU1AOK1, en zou per direct beschikbaar moeten zijn voor Nederlandse gebruikers van het toestel. Je krijgt automatisch een notificatie zodra je de update kunt downloaden. Eventueel kun je zelf ook op de beschikbaarheid controleren door bij de 'Instellingen' naar 'Toestel-info' te gaan en vervolgens 'Software-update' te kiezen. 

Google: update tegen Stagefright-bug wordt snel uitgerold

Google: update tegen Stagefright-bug wordt snel uitgerold

6 aug 2015 - Google neemt de onlangs ontdekte Stagefright-bug in Android zeer serieus. Op korte termijn zullen honderden Android-toestellen een fix tegen de bug ontvangen.

Eerste Galaxy Ace 4 update

De Galaxy Ace 4 verscheen eind 2014, en werd toen gelanceerd met Android 4.4 KitKat. Omdat het een vrij goedkope smartphone was heeft Samsung vervolgens nooit updates uitgebracht voor het toestel. Er volgde dus geen update naar Android Lollipop, en ook een update naar Android 6.0 Marshmallow zit er naar alle waarschijnlijkheid niet in. Met de nieuwe software die Samsung deze week uitbrengt is het grootste beveilingslek in ieder geval weer gedicht. 

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden