Vergelijk 3.166.861 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

2009: de verwachtingen

Door ,

Met een grote economische crisis in zicht, staan de telefoonfabrikanten voor een moeilijk jaar. Wat gaat er gebeuren met de verkoopcijfers? Welke telefoontjes worden hip? GSMinfo.nl onderzocht en wierp een blik in de toekomst.

Crisis gaat ook telefoon-industrie raken

Net als in de auto-industrie kunnen we een forse daling van het aantal verkochte mobieltjes verwachten. Dit zal echter niet zo erg zijn als in de Amerikaanse auto-industrie, waarbij de verkoopcijfers nog nooit zo slecht zijn geweest sinds de tweede wereldoorlog. Toch zullen ook de telefoon-fabrikanten stappen moeten ondernemen. Hierbij kun je denken aan het inkrimpen van hun product range en het stopzetten van bepaalde producten waar niet genoeg winst op gemaakt wordt.

Gevolgen crisis voor nieuwe releases

In economische zware tijden is het vooral belangrijk om te overleven. Daarom verwachten we dat mobiele fabrikanten minder risico zullen nemen met het uitbrengen van nieuwe producten. Nieuwe mobieltjes zullen gericht zijn op prijs-kwaliteit. Echte technische hoogstandjes hoeven we dit jaar dus niet te verwachten, hoewel nieuwe paradepaardjes natuurlijk wel blijven komen.

Welke ontwikkelingen kunnen we verwachten?

De camera

De megapixel-oorlog bleef in 2008 doorgaan en dat heeft geresulteerd in een paar 8 megapixel toestellen. Aan het eind van 2009 verwachten we dan ook op z'n minst een aantal 10 megapixel telefoontjes! Verder hopen we dat het op elk degelijk camera-mobieltje mogelijk zal zijn om op 640 x 480 op te nemen met 30 frames per seconde.

Het scherm

Hoewel QVGA schermen de norm zijn geweest in 2008, beginnen er steeds meer hoge resolutie VGA-schermen te verschijnen op high-end mobieltjes. Wij verwachten dat deze VGA-schermen in 2009 ook op een aantal midrange toestellen zullen komen.

GPS

GPS begon al aardig op stoom te raken in 2008, maar in 2009 zal deze ontwikkeling zich nog verder doorzetten.

Internet

Wat internet betreft denken we dat HSUPA de standaard zal worden op de meeste 3G telefoons. Ook zal WiFi veel vaker te zien zijn, net als WLAN.

Mobiele TV

TV op je mobieltje mag gerust een flop genoemd worden. Wij verwachten dan ook niet dat dit een standaard feature gaat worden.

Aan het eind van het jaar zullen we de balans op maken en kijken hoe hoog het Nostradamus-gehalte op de GSMinfo-redactie werkelijk is!


Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden