Vergelijk 2.953.017 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung breidt Edge panels in Marshmallow uit

Nieuws Samsung breidt Edge panels in Marshmallow uit
Door ,

Samsung is druk bezig met de Marshmallow-update voor de Galaxy S6 Edge. Er komen een boel nieuwe Edge panels, die de functionaliteit van de gebogen schermranden moet verhogen. Wanneer de update uitkomt, is nog niet helemaal duidelijk.

De Android 6.0 Marshmallow-update voor de Samsung Galaxy S6 Edge is onderweg. In een nu uitgelekte video van de beta-versie van die software, valt op dat er vooral heftig is gesleuteld aan hoe de gebruiker de gebogen randen van het scherm kan gebruiken. Je kon al een aantal leuke dingen doen met de gebogen schermrand, maar het lijkt erop dat de mogelijkheden met de nieuwe software een stuk uitgebreider worden. Zo komen er een hele trits nieuwe Edge panels, menu's die je kan oproepen door vanaf de zijkant te vegen.

A New Edge

Naast de reeds bestaande People edge en Apps edge, waar je zelf apps in kon plaatsen, zijn er nog een aantal Edge screens bijgekomen. Zo is er My places, met recent gebruikte apps. In het nieuwe Task edge-menu kan je niet alleen apps, maar ook snelkoppelingen naar bepaalde acties opnemen. Denk dan bijvoorbeeld aan het versturen van een bericht naar een specifiek contactpersoon, of het aanmaken van een nieuwe kalenderevent. Verder is er Quick Tools, wat eigenlijk precies doet wat het zegt. Je krijgt een kompas in beeld, en je precieze coördinaten. Verder zijn er nog speciale Edge panels voor S Planner, de weer-app, Twitter Trends en Yahoo-nieuws.

Wanneer de update naar Marshmallow eraan komt voor de Galaxy S6 Edge en Edge+ is nog niet helemaal duidelijk. Gezien het feit dat Samsung de software al draaiend heeft, kan het niet lang meer duren voordat de software naar de toestellen zal worden uitgerold.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden