Vergelijk 2.465.644 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Uitrol Windows 10-update voor WP 8.1-toestellen uitgesteld

Nieuws Uitrol Windows 10-update voor WP 8.1-toestellen uitgesteld
Door ,

Bezitters van een Windows Phone 8.1-smartphone zullen nog iets langer moeten wachten op een update naar Windows 10. Microsoft heeft besloten om de update niet deze maand maar pas begin 2016 uit te rollen.

Eerder dit jaar maakte Microsoft bekend dat vrijwel alle smartphones die nu nog op Windows Phone 8.1 lopen een gratis update naar Windows 10 Mobile zullen ontvangen. Die update zou vanaf eind 2015 beschikbaar zijn, vlak na de introductie van het nieuwe besturingssysteem. De eerste smartphones met Windows 10 zijn inmiddels verschenen, in de vorm van de Lumia 950 en Lumia 950 XL, maar de update laat nog iets langer op zich wachten.

Een woordvoerder van Microsoft liet vannacht weten dat de Windows 10 Mobile update vanaf begin volgend jaar pas uitgerold wordt. De software zal vervolgens beschikbaar worden gemaakt voor 'selecte Windows Phone 8 en 8.1 telefoons'. Microsoft heeft geen lijst vrijgegeven van alle toestellen die kwalificeren, maar elke smartphone met 1GB werkgeheugen of meer zou krachtig genoeg moeten zijn voor Windows 10.

De vijf beste nieuwe features van Windows 10 voor smartphones

De vijf beste nieuwe features van Windows 10 voor smartphones

6 okt 2015 - Windows 10 komt dit najaar naar smartphones, met Microsoft Continuum, Edge en meer. GSMinfo.nl blikt vast vooruit op de vele nieuwe features die Microsoft introduceert.

Bugs

Waarom Microsoft de uitrol van de update heeft uitgesteld is onbekend. Vermoedelijk heeft het te maken met de verschillende bugs die afgelopen weken opdoken in Windows 10 Mobile. Hoewel de software al is uitgebracht, zijn er her en der nog wat storende foutjes te vinden. Mogelijk wil Microsoft deze eerst verhelpen voordat een grote groep gebruikers met een update wordt opgezadeld.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden