Vergelijk 2.528.397 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

BlackBerry Priv nu te koop in Nederland

Nieuws BlackBerry Priv nu te koop in Nederland
Door ,

De BlackBerry Priv is vanaf deze week in Nederland verkrijgbaar. Het is de eerste Android-smartphone in lange tijd met een fysiek QWERTY-toetsenbord.

De BlackBerry Priv weet nog net voor de kerst de Nederlandse winkels te bereiken. Het is één van de meest opvallende mobiele telefoons van 2015. Hoewel er dit jaar honderden Android-telefoons verschenen in Nederland, is de Priv de enige met een fysiek QWERTY-toetsenbord. Het is bovendien de eerste BlackBerry-smartphone met Android.

De Priv is inmiddels verkrijgbaar bij verschillende grote Nederlandse webwinkels. Het toestel wordt enkel verkocht in het zwart, en heeft een forse adviesprijs van 800 euro. 

BlackBerry Priv specificaties

Qua specificaties kan de Priv goed mee met andere high-end smartphones. Het toestel beschikt over een 5,4 inch scherm met een QHD-resolutie van 1440x2560 pixels. BlackBerry heeft gekozen voor de krachtige Snapdragon 808-chipset van Qualcomm, die ook in onder andere de Nexus 5X zit. De 1,8 GHz hexa-core processor en 3GB werkgeheugen zou krachtig genoeg moeten zijn om vrijwel alle apps soepel te laten lopen. 

Pas echt opvallend is het design van het toestel. Smartphones met fysieke toetsenbord worden nog maar zelden gemaakt, maar de Priv heeft onder zijn forse scherm een compleet QWERTY-toetsenbord zitten. Vooral zakelijke gebruikers die vaak langere teksten typen op hun smartphones zouden daar baat bij hebben, maar ook WhatsApp-verslaafden kunnen de fysieke toetsen waarschijnlijk wel waarderen. Bovendien kan het uitschuifsel ook gebruikt worden om te navigeren: een swipe naar beneden laat je scrollen door een lange tekst, bijvoorbeeld. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden