Vergelijk 3.440.890 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Hangouts verliest sms-functie'

Nieuws 'Hangouts verliest sms-functie'
Door ,

Google Hangouts, de chat-applicatie die Google met Android meelevert, kan ook gebruikt worden voor het versturen en ontvangen van sms. Geruchten melden nu dat Google overweegt deze functie volledig uit de app te slopen.

Hangouts kan al een aantal jaar fungeren als sms-app. Het idee was om Google's eigen berichtendienst naadloos naast sms te leggen zodat je altijd al je gesprekken in één app had, zelfs met de mensen die geen gebruik maken van Hangouts maar waar je wel veel mee communiceert. Het lijkt er al een tijdje op dat Google geen vertrouwen meer in dit idee heeft, mede doordat de firma een aparte sms-app gebouwd heeft in de vorm van Google Messenger. 

Geruchten melden nu dat Google definitief de sms-functionaliteit uit Hangouts gaat halen. Interne testversies van de app wijzen gebruikers die willen sms'en door naar de eerder genoemde Google Messenger-app en stelt ze niet meer in staat dit direct vanuit Messenger te doen. Wat de precieze motivatie achter het besluit is lijkt nog niet helemaal duidelijk te zijn, maar het lijkt er op dat Google zijn aandacht gericht heeft op het uitbouwen en doorontwikkelen van zijn aparte sms-app, waardoor de functie niet meer in Hangouts hoeft te zitten.

Wanneer de nieuwe versie zonder sms uit zal komen is nog onduidelijk. Er is dan ook nog geen officiële reactie van Google waaruit duidelijk wordt dat het ook daadwerkelijk gaat gebeuren, dus we zullen af moeten wachten om het zeker te weten.

Google Hangouts

App name
 
Communicatie

Google's eigen app voor gesprekken, foto's, video's en emoji's. Chat wereldwijd waar je maar bent met je vrienden. 

Play Store App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden