Vergelijk 1.991.571 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Tien Samsung Galaxy-telefoons krijgen Android 6.0-update'

Nieuws 'Tien Samsung Galaxy-telefoons krijgen Android 6.0-update'
Door , - 1 reactie

Een tiental Samsung Galaxy-smartphones krijgt begin 2016 een update naar Android 6.0 Marshmallow, zo blijkt uit een uitgelekte lijst. Vooral high-end smartphones zullen de nieuwe software ontvangen.

De Samsung Galaxy S6 en Galaxy Note 4 zullen in de loop van volgend jaar een Android 6.0 Marshmallow update ontvangen, zo beweert het doorgaans vrij betrouwbare SamsungViet. De site claimt een lijst te hebben met de tien Samsung-smartphones die bijgewerkt zullen worden. Het lijstje is relatief summier: Samsung bracht de afgelopen twee jaar bijna honderd nieuwe smartphones uit, maar slechts een tiental daarvan wordt bijgewerkt. Bovendien zijn het zowat allemaal vlaggenschepen.

Als het lijstje klopt, worden de updates vanaf het eerste kwartaal van 2016 uitgerold. De Samsung Galaxy S6, Galaxy S6 Edge en de Galaxy S6 Edge+ zijn dan aan de beurt. Ook de Galaxy Note 4, Note Edge en Note 5 volgen rond die tijd. Tot slot heeft Samsung in deze periode nog een update gepland voor de Galaxy S5 en de Galaxy S5 Neo. De Galaxy Alpha, die eind 2014 verscheen, krijgt pas in het tweede kwartaal een update. 

Het is onduidelijk of dit de complete lijst is met smartphones die een update kan verwachten. Dat zou een opmerkelijke zet zijn, omdat veel gebruikers dan buiten de boot vallen. Bovendien brengt Samsung begin volgend jaar nog smartphones uit die op Android 5.1 lopen, waaronder de Galaxy A5 (2016). Dat toestel loopt dus al op verouderde software, en zou als het lijstje klopt ook geen verdere updates ontvangen. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden