Vergelijk 2.956.040 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Microsoft trekt Lumia 950 update in wegens problemen

Nieuws Microsoft trekt Lumia 950 update in wegens problemen
Door ,

De eerste update voor de Lumia 950 en Lumia 950 XL bleek geen succes. Sommige gebruikers kampten met problemen na het installeren, waardoor Microsoft de update nu heeft teruggetrokken om uit te zoeken wat het probleem precies is.

Microsoft heeft de eerste update voor de Lumia 950 en Lumia 950 XL tijdelijk weer ingetrokken, toen bleek dat wel erg veel gebruikers kampten met problemen Het gaat om de update met het nummer 10586.29. De update zou in sommige gevallen niet worden aangeboden, bleef bij andere gebruikers hangen op 0 procent en weer andere gebruikers kregen plotseling de melding dat er te weinig opslaggeheugen beschikbaar was. Microsoft wilde die problemen eerst oplossen voordat het de update verder uitrolde, dus heeft men de nieuwe software offline gehaald. Er zijn overigens ook genoeg gebruikers die geen enkele moeite hadden met de update.

Eerste update zonder providers

De nu teruggetrokken update had wel een interessante eigenschap. NIet alleen was het de eerste update voor het Windows 10-platform op de Lumia 950, het was ook nog eens een update die niet eerst moest worden goedgekeurd door providers. Het lijkt overigens onwaarschijnlijk dat dat iets te maken heeft met het slechte uitrollen van de update.

Veel gebruikers klagen dat ze opeens de melding krijgen dat ze onvoldoende opslagruimte beschikbaar hebben, terwijl er ruim voldoende vrije ruimte is. Een Microsoft-moderator laat in een reactie weten dat men bezig is met het oplossen van de problemen en dat de melding van onvoldoende opslagruimte veilig genegeerd kan worden. De update al geïnstalleerd en wil je er vanaf? Een harde reset van je Lumia 950 zou voldoende moeten zijn.

De Lumia 950

De Microsoft Lumia 950 is het eerste toestel van Microsoft dat standaard is uitgerust met Windows 10. Het nieuwe besturingssysteem is nog niet helemaal vrij van kinderziektes, maar fijn werkt het in ieder geval wel. Ook de rest van de Lumia 950 mag er wezen, met een indrukwekkende camera en een prachtig scherm. De Lumia 950 is sinds een maand in Nederland te koop, en heeft ook een grotere broer, de Lumia 950 XL. Het verschil tussen de twee is de schermgrootte; bij de Lumia 950 XL is die maar liefst 5,7 inch.

Meer weten over de Microsoft Lumia 950? Lees onze uitgebreide Lumia 950 review!

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden