Vergelijk 2.563.016 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei ShotX met uitklapbare camera nu in Nederland te koop

Nieuws Huawei ShotX met uitklapbare camera nu in Nederland te koop
Door ,

De Huawei ShotX, een smartphone met een uitklapbare camera, is vanaf deze week in Nederland verkrijgbaar. De opmerkelijke smartphone verscheen deze zomer in China als de Honor 7i.

De Huawei ShotX lijkt in haast elk opzicht op andere Android-smartphones, maar schijn bedriegt. Het toestel heeft een 13 megapixelcamera achterop zitten die met één druk op de knop uitgeklapt kan worden. Na het uitklappen kan deze dienst doen als selfiecamera. Zo zouden zowel selfies als gewone foto's over dezelfde beeldkwaliteit moeten beschikken.

Met de ShotX weet Huawei nog net voor het einde van het jaar een van de opmerkelijkste smartphones van 2015 uit te brengen. De smartphone verscheen deze zomer al in China als de Honor 7i, een variant op de Honor 7. Niet veel later maakte Huawei plannen bekend om het toestel ook hier uit te brengen. Vorige maand verscheen de ShotX al in Duitsland, deze week is ook Nederland aan de beurt. Het toestel verschijnt hier in drie kleuren, blauw, zwart en wit. 

Huawei ShotX specificaties

  • 5,2 inch IPS LCD-scherm met resolutie van 1080x1920 pixels
  • 13 megapixelcamera achterop, uitklapbaar als selfiecamera bruikbaar
  • Loopt op Android 5.1 Lollipop met Huawei EmotionUI 3.1
  • 16 GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart
  • 1,7 GHz octa-core processor, 2 GB werkgeheugen

Hoewel de meeste aandacht gaat naar de uitklapbare camera, zijn ook de overige ShotX specificaties best behoorlijk. Het toestel heeft een groot 5,2 inch scherm met een Full HD-resolutie, en beschikt over 16GB opslagruimte. De 1,7 GHz octa-core processor zou krachtig genoeg moeten zijn om je favoriete applicaties soepel te laten. Wel is het jammer dat het toestel nog loopt op Android 5.1 Lollipop; het is onbekend of Huawei een Android Marshmallow update uitbrengt voor de ShotX. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden