Vergelijk 2.843.621 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC One M9 krijgt nog dit jaar Marshmallow-update

Nieuws HTC One M9 krijgt nog dit jaar Marshmallow-update
Door ,

De HTC One M9 krijgt nog dit jaar een update naar Android 6.0 Marshmallow. HTC heeft beloofd de nieuwe software nog voor het begin van 2016 uit te rollen. HTC heeft Android op de One M9 niet drastisch aangepakt.

De Android 6.0 Marshmallow-trein begint nu flink op gang te komen. Binnenkort komt hij langs het HTC-station, en dan meer specifiek op het perron van de HTC One M9. Dat tweette de Vice President van HTC Mo Versi. Eerder al rolde het bedrijf de update uit naar de HTC One M8, maar nu is dus ook zijn opvolger aan de beurt. Het toestel is daarmee de derde uit de HTC-stal die zal gaan draaien op Android 6.0 Marshmallow. De HTC One A9 draaide af fabriek op Marshmallow. Ook dat toestel krijgt trouwens voor de jaarwisseling een update, namelijk naar Android 6.0.1 Marshmallow.

Geen grote wijzigingen

Heel drastisch heeft HTC de nieuwste versie van Android overigens niet veranderd. We zagen het al bij de One A9 en de One M8, maar HTC heeft de invloed van haar eigen Sense-skin flink teruggeschroefd. Waar je in het verleden nog wel eens moest zoeken naar herkenbare elementen, zie je nu veel meer Google's eigen Android terug op de HTC-toestellen. Dat is niet persé een slecht iets, want met de Android-graphics van Google is weinig mis.

HTC One M9 back

De update die voor het eind van het jaar uitrolt, is overigens bedoeld voor mensen die de simlockvrije, internationale variant van de One M9 hebben aangeschaft. Als je de HTC via een provider hebt gekregen, duurt het vaak nog nét ietsje langer omdat de provider de update ook moet testen en goedkeuren.

Inhoud van de update

Naast de toevoegingen van HTC krijg je het gebruikelijke. Zo krijg je Android Doze, de stroombesparende functie die met Marshmallow werd geïntroduceerd. Ook zijn de hernieuwde app-permissies opgenomen, waardoor je nu per app kan bepalen waar je wel en vooral ook niet toegang tot geeft. Daarnaast zijn er een hoop optimalisaties waardoor Marshmallow soepeler moet lopen dan zijn voorganger.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden