Vergelijk 2.843.621 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google introduceert Android 6.0.1 met nieuwe emoji's

Nieuws Google introduceert Android 6.0.1 met nieuwe emoji's
Door ,

Android 6.0.1 is vannacht officieel onthuld. De nieuwste versie van Android introduceert een groot aantal emoji's, en kent verder nog enkele kleine verbeteringen.

Android 6.0.1 is de eerste grote update voor Android Marshmallow, dat eind oktober verscheen. Factory images  van de nieuwe software zijn beschikbaar voor Nexus-bezitters via Google's site. Een over-the-air update voor onder andere de Nexus 6P en Nexus 5X rolt vanaf later deze week uit. Wanneer de update uitrolt voor niet-Nexus-smartphones verschilt van fabrikant tot fabrikant en van toestel tot toestel. 

Zo groot is Android 6.0.1 overigens ook weer niet, want de belangrijkste feature van de update zijn de vele nieuwe emoji's die Google toevoegt. Zo zijn er in Android nu emoji's te vinden voor taco's, hamburgers, klappende handen en bier. In totaal zijn er meer dan tweehonderd nieuwe emoji bijgekomen.

Daarnaast zijn er twee kleine verbeteringen doorgevoerd. Als je de 'Niet storen'-modus inschakelt kun je er nu voor kiezen om die te laten duren tot het volgende alarm afloopt. Dan krijg je bijvoorbeeld geen notificaties terwijl je aan het slapen bent. Die functionaliteit zat al Android 5.1, maar verdween om onbekende redenen in Android 6.0. Deze 6.0.1 update brengt hem weer terug. Tabletgebruikers zullen daarnaast merken dat de navigatieknoppen in Android verplaatst zijn.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden