Vergelijk 2.848.994 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Microsoft Surface Phone verschijnt eind 2016'

Nieuws 'Microsoft Surface Phone verschijnt eind 2016'
Door ,

De Microsoft Surface Phone lijkt er toch nog aan te komen. Volgens een nieuwe bron verschijnt de langverwachte smartphone in de tweede helft van 2016.

Er is nog altijd een Microsoft Surface Phone in ontwikkeling, zo beweert het doorgaans goed ingelichte WindowsCentral. Geruchten over een Surface Phone gonzen al jaren rond, maar tot nu toe is het altijd gebleven bij speculatie. Volgens de site werkt het Surface-team van Microsoft echter nog altijd aan een eigen smartphone. Panos Panay, hoofd van dat team, zou het toestel ergens in de tweede helft van volgend jaar willen uitbrengen.

Surface Phone releasedatum

Er zouden twee opties zijn voor de releasedatum. De eerste is in augustus 2016, de maand dat Microsoft ook een grote update voor Windows 10 zou willen uitbrengen. Die update zou verregaande koppeling tussen je smartphone en je desktop mogelijk maken. Zo wordt waarschijnlijk onder andere de optie toegevoegt om met je smartphone te bellen via je PC. De andere optie is later in het najaar van 2016, waarmee de aankondiging precies een jaar na de Lumia 950 zou komen.

Surface Phone specificiaties

Veel details over de Surface Phone zijn er nog niet. Eerder ging nog het gerucht dat de smartphone een metalen behuizing mee zou krijgen, maar die plannen zouden inmiddels zijn geschrapt. Wel zou Intel betrokken zijn bij de ontwikkeling van het toestel. Het bedrijf werkt mogelijk aan een x86-chipset, waarmee in theorie 'traditionele' Windows 10-programma's ook op een smartphone zouden kunnen lopen. Dat klinkt aantrekkelijk, maar is volgens de bronnen vooralsnog vrij moeilijk om te verwezenlijken.

Wat de Surface Phone betekent voor de Lumia-smartphones is nog onduidelijk. Microsoft nam enkele jaren geleden de mobiele divisie van Nokia over, en brengt jaarlijks verschillende toestellen uit. Deze maand verschijnen de Lumia 950, Lumia 950 XL en de Lumia 550. Of de Lumia- en Surface-serie straks naast elkaar zullen bestaan kan de bron nog niet zeggen.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden