Vergelijk 2.693.293 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Android Marshmallow update voor de LG G4 in Europa

Nieuws Android Marshmallow update voor de LG G4 in Europa
Door , - 1 reactie

De update naar Android 6.0 Marshmallow wordt uitgerold voor de LG G4. Gebruikers in diverse landen maken melding van de update. Wat houdt de update precies in en hoe kan je hem downloaden?

LG is hard bezig met het uitrollen van updates. Zo kregen LG G3-bezitters eerder al te horen dat hun toestel snel voorzien zou worden van de Marshmallow-update, en ook LG G4-bezitters hoeven niet lang meer te wachten. Volgens diverse bronnen is LG begonnen met het uitrollen van de update naar LG G4-toestellen binnen Europa. Net als bij de LG G3 zouden toestellen uit Polen het eerst aan de beurt zijn, maar naar verluid zijn ook toestellen in andere landen al up te daten naar Android 6.0 Marshmallow.

Wat houdt de update in?

De update is te downloaden via LG Bridge, de software van LG die is bedoeld om je telefoon met je computer te synchroniseren. Uiteindelijk zal de update overigens ook wel OTA (over-the-air) worden aangeboden, maar vooralsnog lijkt dit de snelste manier. Van daaruit kan je gemakkelijk je telefoon updaten. De nieuwe software is ongeveer anderhalve gigabyte groot en lijkt in ieder geval beschikbaar voor het modelnummer dat in Nederland is verkocht, maar we durven niks te beloven.

Met de Android 6.0 Marshmallow-update krijgt de LG G4 een aantal interessante nieuwe functies. Zo komt Android Doze, de stroombesparingsfunctie, naar de G4. Ook het nieuwe systeem voor toegangsrechten voor apps zal na de update op de G4 te vinden zijn. LG heeft ook wat aan haar eigen software gesleuteld. Zo zijn de Knock Code instellingen geoptimaliseerd en heet QMemo+ nu Capture+. Verder zijn er nog wat menu's gesimplificeerd en zou de maximale en minimale helderheid respectievelijk hoger en lager moeten liggen wanneer je automatische helderheid hebt ingesteld.

> Overzicht: wanneer krijgt mijn smartphone een Android 6.0 update?

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden