Vergelijk 3.026.198 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Opvolger Samsung Galaxy J1 duikt op

Nieuws Opvolger Samsung Galaxy J1 duikt op
Door ,

Samsung is druk bezig met de Galaxy J-serie. Er is nog een opvolger voor de Galaxy J1 op komst. Het nieuwe toestel krijgt dit keer een processor die door Samsung zelf is ontwikkeld. Het toestel draait wel nog steeds op Android 5.1 Lollipop.

Gisteren nog schreven we over de Galaxy J1 Mini, die was opgedoken in een benchmark. Blijkbaar is Samsung druk bezig met de J-serie, want nu is er weer een nieuw toestel opgedoken. Ook dit keer gaat het om een Galaxy J1, zo lijkt het, alleen ditmaal is het de opvolger van de huidige Galaxy J1, want hij krijgt typenummer SM-J120 mee. De huidge J1 heeft als typenummer SM-J100, terwijl de gisteren uitgelekte J1 Mini als SM-J105 bekendstaat. Een geheel nieuw toestel dus, zo lijkt het.

Specificaties van de nieuwe J1

De nieuwe Samsung Galaxy J1 krijgt in ieder geval onder de motorkap flink wat vernieuwingen. Zo is de chipset van het toestel voortaan afkomstig van Samsung zelf, want er is gekozen voor een Exynos 3475. Die beschikt over een 1,3 GHz quad-core processor met 1,5 GB aan werkgeheugen. Het interne geheugen is 4 of 8 GB groot, de benchmark is daar niet al te duidelijk over.

De camera is met 5 megapixel op papier in ieder geval niet veel beter dan de vorige J1. Ook het besturingssysteem verandert niet, want de nieuwe J1 draait nog steeds op Android 5.1 Lollipop. Uiteraard komt daar dan wel een versie van Samsung's TouchWiz overheen. Overigens is het toestel nu door de keuringsinstantie gekomen in de VS, dus daar zal het toestel waarschijnlijk wel verschijnen. Over een release in Nederland is ons op dit moment nog niks bekend. Aangezien de eerste Galaxy J1 wel in ons koude kikkerlandje beschikbaar is, lijkt het niet onwaarschijnlijk dat ook wij op den duur deze nieuwe Galaxy J1 kunnen aanschaffen.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden