Vergelijk 2.444.021 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google Hangouts-update maakt videochat zonder account mogelijk

Nieuws Google Hangouts-update maakt videochat zonder account mogelijk
Door ,

Videochatten met Google Hangouts kan vanaf nu zonder een Google-account aan te maken. Daarmee zou de dienst handiger worden voor bedrijven.

De Google Hangouts-update wordt binnen enkele dagen uitgerold, zo maakte het bedrijf vannacht bekend. Vervolgens kun je via Google Hangouts of Calendar een uitnodiging versturen naar iemand voor een videogesprek. De ontvanger klikt vervolgens op de link om direct een gesprek te starten, zonder dat daarvoor verder enige registratie nodig is.

Om in te loggen is dus alleen die link nodig. Wel kunnen gebruikers voor hogere beveiligingsniveaus kiezen, zodat ongewilde kijkers niet zomaar binnen kunnen dringen. Daarnaast blijft de optie om alleen gebruikers met een Google-account toe te laten. 

Google Hangouts updateGoogle Hangouts update

Volgens Google is de nieuwe functie vooral handig voor bedrijven, die nu Hangouts kunnen gebruiken om in contact te komen met hun klanten. Deze klanten hoeven niet meer een extra account aan te maken, maar kunnen direct in contact komen met het bedrijf. Ook zou Hangouts nu geschikter zijn als videoconferencing-optie. 

Google Hangouts

App name
 
Communicatie

Google's eigen app voor gesprekken, foto's, video's en emoji's. Chat wereldwijd waar je maar bent met je vrienden. 

Play Store App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden