Vergelijk 2.843.621 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Screenshots Samsung TouchWiz met Android 6.0 update uitgelekt

Nieuws Screenshots Samsung TouchWiz met Android 6.0 update uitgelekt
Door ,

TouchWiz, de Android-interface van Samsung, zal een nieuw likje verf krijgen de komende maanden. Samsung zal verschillende aanpassingen maken met de grote Android 6.0 update die vanaf eind dit jaar beschikbaar is.

De eerste Android 6.0 Marshmallow-updates van Samsung rollen waarschijnlijk eind dit jaar uit, zo werd onlangs duidelijk. De Samsung Galaxy S6 Edge Plus zou in december een update kunnen verwachten volgens de laatste geruchten. Nu is ook duidelijk hoe die nieuwe software er precies uit komt te zien op Samsung-smartphones. Enkele uitgelekte screenshots tonen de TouchWiz-interface op Android Marshmallow.

TouchWiz is Samsungs skin voor Android. In het verleden maakte Samsung veel aanpassingen ten opzichte van 'stock Android', maar de laatste jaren worden de verschillen steeds kleiner. Op de screenshots is te zien dat Samsung zijn aanpassingen alleen maar beperkter heeft gemaakt. Zo is het felle groen en donkerblauw in de Notificaties vervangen door neutraler wit, en zijn ook de Instellingen voorzien van een rustigere look.

Samsung TouchWiz in Android 6.0 Marshmallow update Samsung TouchWiz in Android 6.0 Marshmallow update Samsung TouchWiz in Android 6.0 Marshmallow update

Samsung TouchWiz in Android 6.0 Marshmallow update Samsung TouchWiz in Android 6.0 Marshmallow update Samsung TouchWiz in Android 6.0 Marshmallow update

Wel is het goed om nog een slag om de arm te houden, want de screenshots zouden van een voorlopige versie van de nieuwe software komen. De kans bestaat dus dat Samsung verdere aanpassingen doorvoert in aanloop naar de uitrol. Hoe de Samsung Android 6.0 Marshmallow update er echt uitziet weten we pas over een maand. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden