Vergelijk 3.026.198 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Android-gebruikers loyaler dan Windows- en iPhone-gebruikers'

Nieuws 'Android-gebruikers loyaler dan Windows- en iPhone-gebruikers'
Door ,

Bezitters van een Android-smartphone zullen in de toekomst al snel een nieuwe smartphone met Android kopen, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Windows Phone- en iPhone-gebruikers zijn eerder geneigd om te switchen.

82% van de consumenten met een Android-smartphone kiest ook daarna weer voor een toestel met Android, zo blijkt uit onderzoek van Ericsson. Daarmee heeft Google's mobiele besturingssysteem de grootste merkvastheid. Bezitters van een iPhone met iOS kiezen 73% van de tijd weer een iPhone. De steun voor Windows Phone is het laagst. Consumenten die voor Microsofts OS kiezen, stappen in 75% van de gevallen over naar andere software. 60% kiest Android, 15% kiest iOS, en slechts 25% blijft Windows gebruiken.

Hoewel Android-gebruikers dus het meest merkvast zijn, maakt het onderzoek ook onderscheid tussen high-end smartphones en budgettoestellen. Bezitters van een dure smartphone zouden minder geneigd zijn om over te stappen dan eigenaren van goedkope telefoons. Ook stappen bezitters van Android-smartphones net iets eerder over naar een nieuw toestel dan iPhone-gebruikers.

Hoger dataverbruik

Uit het onderzoek bleek ook dat consumenten veel meer data verbruiken na de keuze voor een nieuw abonnement en toestel. Consumenten gebruikten 20 tot 45% meer data na een upgrade. De nieuwe gebruikers gingen vooral veel meer video streamen, en ook werd er meer gebruik gemaakt van social media.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden