Vergelijk 2.686.565 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG G3 krijgt Marshmallow-update vanaf midden december

Nieuws LG G3 krijgt Marshmallow-update vanaf midden december
Door ,

De LG G3 krijgt een update naar Android 6.0 Marshmallow. Na de LG G4 is nu het voorlaatste topmodel aan de beurt, en weer is LG er als de kippen bij. De update moet nog dit jaar op LG G3's verschijnen. Wanneer komt hij op Nederlandse toestellen?

LG zit duidelijk niet stil. Eerder kondigde het bedrijf al aan dat het de Android 6.0 Marshmallow-update zou uitbrengen voor de LG G4. De telefoon was daarmee het eerste niet-Nexustoestel dat de update kreeg. Nu de LG G3 aan de beurt. En ook ditmaal zijn ze er snel bij. Het veelverkochte toptoestel uit 2014 loopt op dit moment nog op Android 5.0 Lollipop. Een update naar 5.1 stond wel in de planning, maar werd geschrapt toen Android 6.0 Marshmallow voorbij kwam. Nu is via de Poolse afdeling van LG bekend geworden dat de uitrol van Marshmallow gaat beginnen halverwege december.

Verbeteringen in Marshmallow

De update komt eerst uit in Polen, en zal dan vervolgens uitbreiden naar andere landen. Men zou momenteel bezig zijn met het testen van de software, en over een paar weken zou het mogelijk moeten zijn de update uit te rollen. Dat zou betekenen dat Nederlandse gebruikers met een beetje geluk net voor en met een beetje pech net na de jaarwisseling kunnen genieten van Android 6.0 Marshmallow op hun LG G3. Wat verandert er eigenlijk allemaal met de nieuwe versie van Google's besturingssysteem?

Qua uiterlijk waarschijnlijk niet heel veel. LG zal zijn eigen skin behouden, en Android 6.0 Marshmallow moet het ook niet echt hebben van zijn grafische verbeteringen. Wat wel verandert is de hoeveelheid stroom die de LG G3 op de achtergrond zal gebruiken. Met Marshmallow komt namelijk ook ondersteuning voor Doze Mode, waarmee je apps kan beteugelen die energie slurpen in standby-mode. Ook is het hele app-permissiesysteem vernieuwd, zodat je nu vantevoren toestemming moet geven, en ook meer specifiek permissies kan weigeren.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden