Vergelijk 2.613.913 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Draait Microsoft Android-app ondersteuning in Windows 10 de nek om?

Nieuws Draait Microsoft Android-app ondersteuning in Windows 10 de nek om?
Door ,

Het heeft er steeds meer de schijn van dat de ingebouwde ondersteuning voor Android-apps uit Windows 10 Mobile gehaald gaat worden. Microsoft heeft het nog niet officieel bevestigd maar de inspanningen in het project worden afgebouwd. Het lijkt een kwestie van tijd voordat Microsoft de knoop doorhakt.

Microsoft was bij de aankondiging van Windows 10 heel strijdvaardig: er moesten en zouden veel apps voor Windows 10 Mobile beschikbaar komen. Daarvoor had men een aantal wapens in de strijd gegooid. Zo kwamen er vier 'bruggen' om de 'App gap' te overbruggen. Een van die bruggen was bijvoorbeeld Project Islandwood, waarmee developers iOS-apps konden omschrijven zodat ze ook werkten op Windows 10. Project Astoria week af van de andere bruggen. Dat was namelijk zo opgezet dat apps van Android gewoon 1 op 1 konden draaien op Windows 10 Mobile. De toekomst van Project Astoria is de laatste dagen echter onzeker geworden.

Tekenen van verval

Project Astoria was niet echt geliefd onder Windows-developers. Omdat de Android-apps geen enkele omzetting behoefden, ondermijnde dat de zin voor Windows developers om apps voor Windows 10 Mobile te maken. Ook zou het team dat bezig was met de ontwikkeling van de emulator een aantal problemen ondervinden met de ontwikkeling. Toch heeft Microsoft nog niet publiekelijk toegegeven de stekker uit Astoria te trekken. Het bedrijf uit Redmond zwijgt op dit moment als het graf als het gaat om de ondersteuning van Android-apps in Windows 10 Mobile.

Dat betekent echter niet dat de tekenen er niet zijn. Zo heeft Microsoft-personeel al sinds september niet meer gereageerd op de forums voor Astoria-developers. Ook is het Android subsysteem uit de laatste builds van Windows 10 Mobile gesloopt. En dat Microsoft er niet meer publiekelijk over praat, mag ook als een teken gezien worden.

De andere drie bruggen lijken overigens nog gewoon intact. Dat betekent dus dat Windows 10 allerminst zonder apps zal zitten, want iOS-apps kunnen nog steeds gewoon geport worden. Of het Astoria-project uiteindelijk nieuw leven ingeblazen zal worden, is afwachten. Vooralsnog lijkt het er echter op dat Microsoft niet zo goed weet hoe het moet brengen dat het project is stilgelegd.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden