Vergelijk 2.468.268 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony brengt update voor camera in Xperia Z5-serie uit

Nieuws Sony brengt update voor camera in Xperia Z5-serie uit
Door ,

De Sony Xperia Z5-reeks krijgt een update. De camera-software wordt verbeterd, zodat hij overzichtelijker is. De update wordt gefaseerd uitgerold, en verandert verder niks aan hoe de camera van de Sony-toestellen presteert. Gelukkig was daar weinig mis mee.

Sony zat al op rozen met de camera in de Xperia Z5-serie. Niet alleen maakte de sensor bij veel mensen een goede indruk, het werd ook nog eens aangewezen door DxO als de beste smartphonecamera van dat moment. Ook dook het gerucht op dat Samsung wel geïnteresseerd was in het installeren van Sony's sensor in de nieuwe Galaxy S7. Het staat dus buiten kijf dat Sony de zaken op camera-gebied goed voor elkaar heeft. Het bedrijf rust in ieder geval niet op zijn lauweren, want men rolt een update voor de camera-app uit, waarmee het foto's maken nog gebruikersvriendelijker moet worden.

Interface aangepast, beeldverwerking niet

De camera update wordt sinds gisteren gefaseerd uitgerold voor de Xperia Z5, Xperia Z5 Compact en Xperia Z5 Premium. Je krijgt een minimalistischere camera-interface voor je kiezen, waarmee je als we Sony mogen geloven op een overzichtelijker manier foto's mee kan maken. Wisselen van camera-modus is wel een stuk eenvoudiger geworden. Je hoeft alleen nog maar naar links en naar rechts te vegen om te wisselen. Nieuw is dat idee niet, de iPhone doet het al jaren zo.

Er zijn vier modi waartussen je kan kiezen: Superior Auto, Manual, Video en Xperia Camera apps. Met Superior Auto bepaalt de camera voor je wat de beste instellingen zijn. De ontwikkeligen daarin zijn vrij ver, en het idee is dat het merendeel van de cameragebruikers deze modus nooit verlaat. Bij Manual kunnen de fotografienerds helemaal losgaan, want daarbij kan je alles, maar dan ook alles aanpassen. Video spreekt voor zich, en onder de Xperia Camera apps vind je de leuke VR-effecten en kekke filters.

De update verandert verder niks aan de beeldverwerking, dus je zal nog steeds foto's maken van dezelfde hoge kwaliteit. Wel is het natuurlijk zo dat het foto's maken wat makkelijker zal gaan met de nieuwe minimalistische interface. Het blijft in ieder geval fijn dat Sony blijft proberen de camera-ervaring op de Xperia Z5-serie te verbeteren.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden