Vergelijk 2.953.017 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

OnePlus One en OnePlus 2 krijgen Android Marshmallow begin 2016

Nieuws OnePlus One en OnePlus 2 krijgen Android Marshmallow begin 2016
Door ,

OnePlus gaat de updates naar Android 6.0 Marshmallow begin 2016 uitrollen. Zowel de OnePlus One als de OnePlus 2 krijgen een nieuwe versie van OxygenOS. De OnePlus X zal iets langer moeten wachten op een update naar de laatste versie van Google's besturingssysteem.

Het aanbod van OnePlus is niet het meest brede van alle Android-fabrikanten. Er zijn eigenljk drie toestellen, en dat houdt het wel zo overzichtelijk. Zo is er de OnePlus One, de OnePlus 2 en de OnePlus X, die recent werd aangekondigd. OnePlus heeft bij monde van een medewerker laten weten dat men van plan is die eerste twee, de OnePlus One en de OnePlus 2, in het eerste kwartaal van 2016 te gaan updaten. De telefoons krijgen dan een update naar Android 6.0 Marshmallow.

CyanogenOS en OxygenOS

Dat beide toestellen de update krijgen is natuurlijk goed nieuws. Er is echter wel een verschil, aangezien de OnePlus One twee verschillende besturingssystemen heeft. Zo draait het toestel standaard Cyanogen OS, maar sinds de breuk tussen OnePlus en Cyanogen is er ook een eigen variant, OxygenOS. Dat maakt het hele update-verhaal wel wat lastiger, want beide versies worden geüpdate voor de OnePlus One. Duidelijk is in ieder geval dat de Cyanogen-variant eerder de update zal krijgen dan de Oxygen-versie.

Voor de OnePlus 2-gebruikers is het allemaal wat overzichtelijker. Dat toestel draait alleen maar opp OxygenOS, en OnePlus verwacht de update klaar te hebben in het eerste kwartaal van 2016. Dan zal het toestel, dat gebruik maakt van een vingerafdrukscanner, ook gaan werken met de daarvoor ingebouwde software in Marshmallow. Dat betekent dat apps vanaf dan ook gebruik kunnen maken van de vingerafdruksensor.

En de OnePlus X dan?

OnePlus zegt niet wanneer haar meest recente toestel, de OnePlus X, een update naar het nieuwe Android 6.0 Marshmallow. Dát de update komt, is echter wel zeker, maar het lijkt erop alsof de bezitters van dat toestel nog iets langer geduld moeten hebben. OnePlus zou de update in ieder geval wel willen uitbrengen, maar zoals het er nu naar uitziet komt hij in ieder geval later dan de updates voor de andere OnePlus-toestellen. Men belooft later een specifieker tijdstip bekend te maken.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden