Vergelijk 3.033.549 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google lanceert streaming muziekapp YouTube Music

Nieuws Google lanceert streaming muziekapp YouTube Music
Door ,

In de strijd om de betalende gebruiker heeft Google nieuwe streaming muziekdienst YouTube Music gelanceerd. Maar ook voor niet-betalende gebruikers is er voldoende dat de app interessant maakt.

Google heeft onder de naam YouTube Music een nieuwe streaming muziekapp gelanceerd. Met zijn eigen streamingdienst hoopt Google de achterstand in te lopen op concurrenten als Spotify en in de strijd om meer betalende gebruikers aan zich te binden. De app biedt gebruikers de mogelijkheid om alle muziek te beluisteren die op YouTube staat, eventueel met de bijbehorende video, alleen via een andere interface dan bij de normale YouTube-app. 

De app is zo ontworpen dat je gemakkelijker muziekcontent kunt vinden, zoals bepaalde liedjes, je favoriete artiest of dat ene goeie album. Ook blijven filmpjes doorgaan als je je telefoon vergrendeld en leert de app jouw muziekvoorkeuren door je luistergedrag te analyseren. Zo zou je op den duur suggesties moeten kunnen krijgen van muziek die jij tof vindt. Het zelf maken van een afspeellijst is voorlopig nog niet mogelijk.

De dienst is gratis, maar wil je gebruikmaken van reclamevrije video's, offline muziek kunnen beluisteren of muziek beluisteren in de achtergrond terwijl je andere apps op je smartphone gebruikt, dan heb je een YouTube Red-account nodig voor zo'n 10 dollar per maand. Voorlopig is YouTube Music overigens alleen nog maar in de Verenigde Staten beschikbaar voor zowel iOS and Android. Wanneer en of de dienst ook voor Nederlandse gebruikers beschikbaar wordt, is nog niet bekend.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden