Vergelijk 2.392.436 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Android Wear gaat Nederlands, WhatsApp ondersteunen

Nieuws Android Wear gaat Nederlands, WhatsApp ondersteunen
Door ,

Android Wear is zojuist geüpdate naar 1.4 maar de daarop volgende update wordt voor ons nog interessanter. Dan komt er waarschijnlijk ondersteuning voor de Nederlandse taal. Ook is volledige ondersteuning voor WhatsApp onderweg.

Android Wear biedt op dit moment nog geen geen ondersteuning voor de Nederlandse taal, maar dat lijkt met de komende update wel te komen, zo ondekte AndroidPolice. In de nieuwste Android Wear-update ontdekte de site verschillende verwijzingen naar nieuwe, onaangekondigde features waar Google op dit moment mee bezig is. Naast deze voor ons nogal belangrijke wijziging komen er nog een paar andere interessante verbeteringen voor Android Wear. Wanneer de functies uitgerold worden is nog onbekend.

Verbeteringen

De meest in het oog springende verbetering voor ons is natuurlijk de toevoeging van de Nederlandse taal, maar ondersteuning voor Mandarijn, Kantonees, Indonesisch, Pools en Thais is ook onderweg. Overigens was de Wear-app, waarmee je de telefoon kon bedienen vanaf je smartphone, al in het Nederlands. Naast de toevoeging van nieuwe talen heeft Android Wear straks ook ondersteuning voor smartwatches met speakers. Nu heeft Android Wear nog geen ondersteuning voor audio, maar dat is dus wel in aantocht.

Een andere belangrijke toevoeging lijkt de compatibiliteit met WhatsApp en andere chat-apps te zijn. Met de nieuwe versie van Android Wear wordt het mogelijk om door middel van spraakcommando's berichten te versturen via WhatsApp, maar ook via bijvoorbeeld Telegram en Viber.

Android Wear update release

Wanneer mensen met een Android Wear-smartwatch deze nieuwe functies kunnen gebruiken is nog niet bekend. Sommige veranderingen zijn al wel meteen beschikbaar, maar zijn in hun werking ook afhankelijk van andere partijen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan WhatsApp, of de fabrikant van de smartwatch. De meeste veranderingen zullen echter bij de volgende update van Android Wear aan bod komen, zoals de ondersteuning voor Nederlands. 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden