Vergelijk 2.468.378 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy S7 krijgt wellicht 12 megapixel camera

Nieuws Samsung Galaxy S7 krijgt wellicht 12 megapixel camera
Door ,

De Galaxy S7 moet een schitterende camera krijgen. Zoveel is zeker. Maar gaat Samsung nou haar camerasensor halen bij Sony of ontwikkelt het zelf iets? En welke keuzes maken ze dan? Een nieuw gerucht over die koers is opgedoken.

Er is nogal wat te doen over de camera in de Galaxy S7. Waar gisteren nog het gerucht opdook dat men van plan was een sensor van Sony aan te schaffen, lijkt het er nu op dat Samsung een heel andere kant opgaat. In plaats van een hoop megapixels zou het een grote sensor met veel minder individuele pixels. Voordeel van die constructie is dat de pixels die overblijven groter zijn, waardoor ze meer licht op kunnen vangen. Dat zou vooral een gunstig effect hebben bij foto's met weinig licht.

De camera van de Galaxy S7

De camera van Samsung zou uiteindelijk 'maar' 12 megapixels hebben. Eenzelfde strategie wordt nu al toegepast door de nieuwe Nexus-toestellen, die ook beiden over een 12 megapixel camera beschikken met een grote sensor. Ook HTC rustte haar toestel uit met een grote sensor, en noemde het UltraPixel. Een groot succes was het niet, want het daarop volgende toestel verhuisde de sensor van de achterkant naar de voorkant, om selfies te maken. Op de achterkant plaatste het bedrijf gewoon weer een megapixelkanon.

Het is niet precies duidelijk hoe serieus we deze nieuwe geruchten moeten nemen. Het lijkt erop dat Samsung nog geen beslissing heeft genomen over de camera in de Galaxy S7. Gezien het ontwikkelproces van de telefoon lijkt dat moment er wel snel aan te komen, want het bedrijf zal het nieuwe toestel waarschijnlijk begin volgend jaar aan willen kondigen, als de Galaxy S6 een jaar op de markt is.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden