Vergelijk 3.075.313 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Samsung Galaxy S7 krijgt camera van Sony Xperia Z5'

Nieuws 'Samsung Galaxy S7 krijgt camera van Sony Xperia Z5'
Door ,

Samsung zou van plan zijn de Galaxy S7 uit te rusten met een Sony-camera. De Sony-camera die nu al te vinden is in de Xperia Z5-reeks. Vooralsnog blijft het bij een gerucht, maar een eventuele deal zou Sony geen windeieren leggen.

De Sony Xperia Z5 heeft een indrukwekkende camera. Dat vinden wij niet alleen, ook bij Samsung zijn ze duidelijk onder de indruk. Samsung zou namelijk in verregaande gesprekken met Sony zijn over een deal waarbij Samsung de nieuwe sensor, die door het leven gaat als IMX300, in zijn nieuwe Galaxy S7 zou plaatsen. Sony zou terughoudend zijn, omdat het de sensor exclusief voor zijn eigen telefoons wil houden.

Winstkansen voor Sony

Samsung's voorstel is echter wel aantrekkelijk voor Sony. De camera-divisie van Sony draait nog steeds goede winsten, mede dankzij de vorige camerasensor die ook in veel smartphones van andere fabrikanten te vinden was. En Samsung is geen kleine partij. Als de sensor in de Galaxy S7 terechtkomt, zou dat een flinke omzetboost betekenen voor Sony. Van de Galaxy S7 worden waarschijnlijk enkele miljoenen exemplaren verkocht.

De sensor, die in de Xperia Z5 en Z5 Compact een resolutie heeft meegekregen van 23 megapixel, zou zelfs een maximale pixeldichtheid van 25 megapixel ondersteunen. Of Samsung daar ook gebruik van zal willen (en kunnen) maken, is nog onduidelijk. Sowieso is het nog in nevelen gehuld of Samsung daadwerkelijk de Sony-sensor in handen krijgt. We zullen hier ongetwijfeld meer over gaan horen. We houden je op de hoogte.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden