Vergelijk 2.987.877 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Sony Xperia Z5-reeks krijgt betere batterijduur met Marshmallow-update'

Nieuws 'Sony Xperia Z5-reeks krijgt betere batterijduur met Marshmallow-update'
Door ,

De Xperia Z5-toestellen zijn pas net te koop, maar nu lekt er al nieuws uit over de verbeteringen van de al aangekondige Marshmallow-update. Zo zal de batterijduur een flinke oppepper krijgen. Wanneer de update uitkomt, is nog niet bekend.

De batterijduur van de Xperia Z5 Compact van Sony is prima. We hebben het toestel nu een tijdje op de redactie en de review volgt binnenkort. Toch worden we niet helemaal weggeblazen, maar daar gaat in de toekomst misschien verandering in komen, als we de geruchten mogen geloven. De gehele Xperia Z5-lijn krijgt namelijk een update naar Android 6.0 Marshmallow. Een van de dingen die in die update wordt aangepakt, is de Stamina Modus.

Betere batterij

De Stamina-modus vinden we al terug in Xperia Z-telefoons sinds de eerste Xperia Z. In de loop der tijd heeft Sony wat geschaafd aan de software, maar die is in de kern hetzelfde gebleven. Diensten op de achtergrond worden uitgeschakeld, zodat de batterij niet leegloopt als je het toestel niet gebruikt. Blijkbaar was er nog ruimte voor verbetering, want met Android 6.0 Marshmallow wordt ook de Stamina-software opgefrist.

Daarmee zou de Xperia Z5-reeks voortaan minimaal twee dagen op een enkele batterijduur moeten meegaan. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer de update die dit moet regelen, uitgerold zal gaan worden. De verwachting is wel dat dit nog dit jaar zal gebeuren. We hopen je er binnenkort meer over te kunnen vertellen.

Sony Xperia Z5 Compact

De Xperia Z5 Compact, op Android 5.1 Lollipop

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden