Vergelijk 2.843.621 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia Z5 en Z5 Compact update biedt Stagefright-fix

Nieuws Sony Xperia Z5 en Z5 Compact update biedt Stagefright-fix
Door ,

Sony rolt deze week een kleine Xperia Z5 en Z5 Compact update uit. De toestellen worden daarmee niet voorzien van Android 6.0, wel van bescherming tegen de Stagefright-bug.

De Sony Xperia Z5 en Z5 Compact update wordt sinds enkele dagen geleidelijk wereldwijd uitgerold, zo meldt XperiaBlog. Ook in Nederland zou hij binnen afzienbare tijd beschikbaar moeten. Zodra de nieuwe software beschikbaar is voor je Z5 krijg je daarover automatisch een notificatie. Eventueel kun je zelf ook op de beschikbaarheid checken door bij de Instellingen naar 'Over deze telefoon' te gaan en vervolgens 'Software-update' te kiezen.

De update, met versienummer 32.0.A.6.152, biedt geen grote nieuwe features. Hij lijkt vooral bedoeld om bescherming te bieden tegen de Stagefright-bug in Android, die begin augustus ontdekt werd. Daarmee was het voor kwaadwillenden mogelijk om je telefoon over te nemen door je een bericht te versturen via MMS. Daarnaast zou de update de camera en accuraatheid van de Xperia Z5 vingerafdrukscanner verbeteren. Ook gaat het toestel met eventuele hitte die ontstaat bij veel gebruik.

Xperia Z5 Android 6.0 Marshmallow update

De Sony Xperia Z5 en Z5 Compact Android 6.0 Marshmallow update die het bedrijf eerder deze maand beloofde laat nog even op zich wachten. Verwacht wordt dat de volgende grote Android-update vlak voor het einde van het jaar uitgerold wordt. Android 6.0 zorgt onder andere voor een sterk verminderd batterijverbruik op stand-by, en biedt meer inzicht in app permissies.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden