Vergelijk 2.956.156 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Honor 7 krijgt Android 6.0 Marshmallow update begin 2016

Nieuws Honor 7 krijgt Android 6.0 Marshmallow update begin 2016
Door ,

De Honor 7 zal begin 2016 voorzien worden van een Android 6.0 Marshmallow update. De Chinese fabrikant rolt volgende maand al een voorlopige versie van de nieuwe software uit.

De Honor 7 zal een relatief snelle update naar Android 6.0 krijgen, zo maakte Honor vannacht bekend in Berlijn. De fabrikant, die deze week één jaar actief is op de Europese markt, zegt de software nu in ontwikkeling te hebben. Het is nog onbekend of en wanneer andere smartphones van Honor een update kunnen verwachten.

Een voorlopige versie van de Android 6.0 update zal binnen vier weken al beschikbaar zijn via Honor's site. Vermoedelijk zullen gebruikers zich daarvoor wel van tevoren moeten aanmelden. De definitieve Marshmallow update voor de Honor 7 zal vervolgens in het eerste kwartaal van 2016 worden uitgebracht. Het is onduidelijk of de fabrikant de update ook over-the-air beschikbaar zal maken, of net als eerdere grote updates alleen downloadbaar via de eigen site. Gebruikers moeten de update dan zelf overzetten naar hun telefoon en installeren. 

Wat is er nieuw in Android 6.0?

Google maakte de definitieve versie van Android 6.0 Marshmallow begin deze maand beschikbaar voor fabrikanten. De nieuwe software introduceert onder andere de Doze-functie, die het stroomverbruik op stand-by fors moet inperken. Met Doze gebruikt een Android-telefoon vrijwel geen stroom terwijl hij rust. Daarnaast gaat Marshmallow beter om met app permissies, zodat je meer inzicht hebt in de data die je apps opvragen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden