Vergelijk 2.843.987 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung rolt Galaxy Note 3 Neo Android 5.1 update uit

Nieuws Samsung rolt Galaxy Note 3 Neo Android 5.1 update uit
Door ,

Samsung is begonnen met de uitrol van Android 5.1 Lollipop voor de Galaxy Note 3 Neo. De wat oudere smartphone krijgt de software rijkelijk laat, aangezien Google Android 6.0 al beschikbaar heeft gemaakt.

De Samsung Galaxy Note 3  update zou nu beschikbaar moeten zijn in Zuid-Korea, en rolt waarschijnlijk de komende weken wereldwijd uit. De update is zowel over-the-air als via Samsung Kies te downloaden. Besluit je de nieuwe software over-the-air te downloaden, dan krijg je automatisch een notificiatie zodra deze beschikbaar is. Eventueel kun je zelf op de beschikbaarheid controleren door bij de instellingen naar 'Over deze telefoon' te gaan en vervolgens Software-update te kiezen.  

De update, die zo'n 900MB groot is, werkt de Note 3 Neo bij naar Android 5.1 Lollipop. Het toestel loopt nu nog op Android 4.4 KitKat, en krijgt daarmee een forse update. Android Lollipop biedt verbeterde notificaties, het nieuwe 'Material Design', en talloze verbeteringen achter de schermen. Dat zou ervoor moeten zorgen dat apps soepeler lopen en sneller opstarten.

Galaxy Note 3 Neo updates

Android 5.1 Lollipop is waarschijnlijk de laatste grote update voor de Galaxy Note 3 Neo. De smartphone verscheen begin 2014, en is een aangepaste versie van de inmiddels ruim twee jaar oude Galaxy Note 3. De Note 3 Neo beschikt over een 5,5 inch scherm met resolutie van 720x1280 pixels, een 1,3 GHz quad-core processor en 2 GB werkgeheugen. Bij zijn release liep het toestel nog op Android 4.3 Jelly Bean.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden