Vergelijk 2.953.017 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung rolt Galaxy S6 Edge Plus stagefright update uit

Nieuws Samsung rolt Galaxy S6 Edge Plus stagefright update uit
Door ,

Samsung is begonnen met de uitrol van een nieuwe Galaxy S6 Edge Plus update in Nederland. De update moet bescherming bieden tegen de Stagefright-kwetsbaarheid die onlangs ontdekt werd.

De Samsung Galaxy S6 Edge Plus-update heeft versienummer XXU2AOJ5, en rolt nu uit voor de T-Mobile-variant van het toestel. Bezitters van het toestel krijgen automatisch een notificatie zodra ze de update kunnen downloaden. Heb je je S6 Edge Plus simlockvrij of bij een andere provider gekocht, dan zul je nog iets langer moeten wachten op de nieuwe software.

Na het installeren van de update is de Galaxy S6 Edge Plus beschermd tegen de Stagefright-kwetsbaarheid. Deze kwetsbaarheid werd in augustus in Android ontdekt. Met Stagefright is het voor kwaadwillenden mogelijk in te breken op je toestel door je MMS te sturen. Later bleek dat ook berichten via diensten als WhatsApp en mogelijk zelfs audiobestanden voor kwetsbaarheden konden zorgen. Deze update zou die problemen moeten verhelpen. 

Stagefright fix

Nadat Stagefright ontdekt werd beloofde Google dat er snel een Stagefright fix uitgebracht zou worden voor honderden smartphones. Dat lijkt nog niet al te hard gaan: populaire vlaggenschepen als de Galaxy S6 zijn pas sinds kort beschermd. Smartphones die minder populair zijn lijken voorlopig ook geen fix te krijgen. Daarentegen zijn er voor zover bekend ook nog geen hackers die van de kwetsbaarheid gebruik te maken. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden